Drømme om at være gravid, hvad kan det handle om? (drømmetydning gravid)

Drømmetydning gravid.  Drømme hvori du er gravid kan have flere betydninger – især bestemt af hvorvidt du i virkeligheden er gravid eller ej. Er du gravid handler det med stor sandsynlighed om dine tanker, bekymringer, håb m.v. i forbindelse med (igen?) at skulle være mor. Er du ikke gravid i virkeligheden handler det oftest om noget ganske andet, hvorfor mænd også kan drømme at de er gravide.

Gravid i drømme mens du i virkeligheden er gravid. Det er videnskabeligt vist, at kvinder der er gravide drømmer umådeligt meget mere om babyer end de gør når de ikke er gravide. Og det er måske ikke så underligt i betragtning af, hvor stor en omvæltning det er at blive mor – for første gang, men også anden eller tredje gang.

Dog – især for førstegangsfødende opleves ofte mareridtdrømme fyldt med angst og bekymring; vil jeg blive en god mor, har jeg det der skal til? Hvad kræver barnet af mig? Drømmene kan også handle om den gravide kvindes ændrede kropsbillede, og det er heller ikke unormalt at drømmene hos den gravide kvinde omhandler  forventninger til barnets far.

Drømmene fungerer på denne måde som en slags ventil for alle de følelser og tanker der i det vågne liv måske holdes nede, og netop derfor er drømmene et fantastisk udgangspunkt for at få øje på hvad der reelt rør sig i kvinden af tanker og bekymringer – og således kan drømmene være et vigtigt værktøj i forebyggelsen af psykiske komplikationer efter fødslen.

Se Michael Rohde tale om drømme i Go’ Aften Danmark

___

Videnskaben har vist, at arbejdet med vores drømme kan føre til øget selvindsigt og bedre relationer til andre. Vil du høre hvordan du selv kan bruge dine drømme? Se mere om foredraget: Brug dine drømme!

___

Gravid i drømme hvor du ikke i virkeligheden er gravid. Det er jo en ganske anden situation hvis du drømmer at du er gravid – men i virkeligheden ikke er det! …det vil sige (i parantes bemærket); nogle gange kan drømmene fortælle dig at du er gravid uden at du er vidende om det, men ofte vil du jo normalt selv finde ud af det ved fraværende menstruation, graviditetstests med videre. Så når du drømmer du er gravid og reelt ikke er det – ja så er der oftest noget andet på spil.

Og her kommer drømmenes fantastiske sprog igen til sin ret. I en sådan situation kan en graviditet afspejle vordende projekter, ideer m.v. som du går og “barsler” med, potentielt også nye sider af dig selv. Derfor kan en mand også drømme at han er gravid! Dette aspekt – at drømme du er gravid hvor du reelt ikke er det – er derfor også tæt forbundet med drømme hvori du føder, eller hvor babyer optræder – alt sammen som billeder på nye/potentielle sider af dig – eller større ideer du sætter i verden (se blogindlæg om babyer i drømme).

Drømmer du at du aborterer vil det i denne tænkning være et billede at projektet/ideen går tabt. Slutteligt kan der – med freudianske briller på – også være tale om, at du – hvis du er kvinde – reelt gerne vil være gravid – altså at det er et ønske for dig.

Jeg har selv drømt at jeg var gravid – og at jeg fødte igennem min mave/navle! Meget sjov oplevelse især nu da jeg er mand :-) Men det var altså imens jeg gennemlevede større forandringer i mit liv, og mange ideer til hvad jeg skulle være “når jeg blev stor” fødtes. Hvad med dig – har du drømt at du var gravid mens du egentlig ikke var det? Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Michael

Referencer:

Ole Vedfelt, Din Guide til Drømmenes Verden (Gyldendal 2012)

Eileen Stukane, The Dreamworlds of Pregnancy (1985)

Tom Chetwynd, Drømmens Symbolik, Borgens Forlag (1983)

Interesseret i (dine) drømme?

I denne gratis e-bog får du 3 simple men vigtige trin ift. bedre at kunne forstå dine drømme. Du vil efterfølgende modtage mit nyhedsbrev med viden om drømme og drømmearbejde.

51 tanker om "Drømme om at være gravid, hvad kan det handle om? (drømmetydning gravid)"

 1. Rie

  Jeg har de sidste par uger (også førhen, i en periode over et par uger) haft gravididtet og børn optrædende i mine drømme.
  Nu her, er jeg lige på mit arbejde startet på et nyt projekt, som jeg har savnet førhen, at gøre. Oven i det, har min kæreste (gennem kun 9 mdr) givet udtryk for, at han ikke ville blive ked af det, hvis jeg blev gravid nu. Og vi bor ikke engang sammen!

  I drømmene er jeg enten selv gravid – uden at være rigtig klar over det, og har så aborteret, uden at jeg vidste det (trods at jeg hele tiden havde haft en stor mave), og derefter følt sorg og chok.
  Så har jeg drømt at min mor har født mit barn, og at jeg skulle navngive det.
  Jeg har drømt at jeg skulle hjælp/passe små børn (tvillingebabyer) som var bange for noget – jeg skulle trøste dem og yde tryghed. Alligevel var de mine børn, selvom jeg ikke selb havde født dem.

  Førhen har jeg drømt at jeg fødte en isbjørneunge.

  Jeg drømmer også tit at jeg skal passe på/redde små dyr, altså killinger eller hvalpe. Der er gerne et helt kuld, og ofte er de skadede.

  Jeg synes at tanken om at være gravid er dejlig, men ikke fødslen, og selve det at have et barn. Al ansvaret og rent økonomisk virker det ret uoverskueligt, og jeg ville nok føle at jeg stod meget alene med opdragelse etc. Men jeg synes at det er påfaldende at der dukker graviditet og børn op i mine drømme så ofte!

  Svar
 2. Michael Rohde Forfatter

  Hej Rie,
  jeg ser til min skræk, at der ikke er nogen kommentar fra mig på dit indlæg/spørgsmål – dog mener jeg, at jeg har svaret på dette – har jeg mon det? Meget mystisk.
  Bh Michael

  Svar
 3. Michael Rohde Forfatter

  Hej igen Rie,
  jeg har alt for meget om ørerne i mit liv, og jeg har desværre set mig nødsaget til at begynde at tage penge for at hjælpe med tydningen af drømme. Jeg får nemlig alt for mange henvendelser efterhånden – det er jo dejligt, men også svært at nå.

  Alligevel – nu jeg føler at du har hængt lidt for længe – vil jeg gerne give et par kommentarer med på vejen på dine drømme. Du refererer jo til ret mange forskellige drømme – dog med graviditet som det gennemgående emne. Som du kan læse af blogindlægget er graviditet i drømme mange gange et billede på nystartede projekter – enten nogen vi er begyndt at føre ud i livet – eller projekter vi påtænker at begynde på. Og du har haft mange forskellige typer af drømme om graviditet og fødsel. Du nævner i din beskrivelse, at du (dengang du skrev det) lige var begyndt på et nyt projekt på arbejdet – og det havde du savnet. En drøm hvor du er gravid (uden i virkeligheden at være det) kan reflektere lige præcis dette. At du så i en anden drøm aborterer, og det er du ked af, kan så betyde, at projektet (et eller andet projekt) er dødt. Kunne der måske være en tendens hos dig til at få mange ideer/kaste bolde op i luften, som så måske hurtigt bliver droppet/ikke bliver til noget – og dette er du så ked af? Eller var der et bestemt projekt, som ikke blev til noget – og det var du meget ked af? Et sådant “projekt” kunne jo også være et nyt forhold (til en mand).

  Du har også drømt, at din mor har født dit barn – det kunne måske være et billede på, at du har søsat et eller andet projekt mest for at stille din mor tilfreds.

  De mange drømme med babyer og dyr du skal passe på/tage dig af, er formodentlig billeder på nye/udyrkede/uerkendte sider af dig selv, som er meget skrøbelige, og som kræver din opmærksomhed for at vokse sig store og stærke (det vil sige blive til en virkelig del af dig/noget du gør i virkeligheden). Isbjørnen eksempelvis – hvad tænker du umiddelbart på ifm. med en isbjørn? Dyr er jo mange gange noget med intuition (/mavefornemmelse) – og den kan jo være mere eller mindre veludviklet hos os alle.

  Jeg håber jeg har bragt dig lidt på vej – og beklager det alt for sene svar.

  Michael

  Svar
  1. Rie Sørensen

   Mange tak, det med min mor har jeg aldrig tænkt over. Det kunne evt. også være, at jeg ubevidst har følt at min mor står i vejen for, at jeg kan gøre tingene selv – måske fordi hun synes at jeg er for inkompetent, og derfor tager over?

   Jeg ved ikke hvorfor det var en isbjørn. men den er jo helt nøgen og lille bitte og udsat når den kommer ud. Kan bare huske den lille lyserøde klump der kravlede på mig.
   Jeg er for tiden begyndt at drømme meget om min gode venindes 4-årige datter – at hun er min og at jeg skal passe på hende. Har også drømt at jeg fødte hende. Det var ret bizart!

   Svar
   1. Michael Rohde Forfatter

    Hej Rie,
    det lyder da meget plausibelt det med din mor? Det ved du bedst selv, da jeg jo ikke kender dig og livssituation/historie. Hvis det er sådan det er, ja så skal du da gøre noget ved det!
    Mht. din venindes 4-årige datter, ja så tænker jeg, at hun kan være udtryk for noget meget positivt (barnligt) i dig selv, noget som er under udvikling, og som du har en rigtig god forbindelse til. Dejlig drøm!
    Michael

    Svar
 4. tanni andersen

  den nat min far sov stille ind drømte jeg at jeg var gravid. jeg skulle være lige så langt som min søster er nu og hun har 7 uger tilbage, men jeg havde flad mave. tilgengæld kunne jeg se mit barns fod når det sparkede.. hvad betyder det lige???

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Tanni – ja det kan jo betyde mange ting :-) Ofte vil det handle om, at noget nyt i dig selv er under opsejling, en ny side af dig selv eller et nyt projekt. Og måske din fars død har tricket dette i dig – er der noget som du længe har drømt om at udleve/udføre, og nu da din far er død falder det dig på en måde lettere? Bedste hilsner, Michael

   Svar
   1. tanni andersen

    ja.. at klare mig selv. jeg er 25 og har en datter på 2 men min far har aldrig ville give slip på mig. (jeg er den yngste) jeg har prøvet 1000 gange at rive mig løs men gav til sidst op. kan det muligvis være det? han accepterede heller ikke at jeg var “flipper” som han kaldte det..

    Svar
    1. Michael Rohde Forfatter

     …det kan meget vel være det Tanni – du skal nu virkelig klare dig selv – og faktisk kan du gøre det på lige den måde du har lyst til, og som virker rigtigst og bedst for dig. Din far vil nok altid være med dig i tankerne – og dér skal du jo så virkelig spørge dig selv; hvem er du, og hvad vil du? Således at du kan skille dette fra din fars tanker og meninger om dig.

     Svar
 5. Kimmy

  En nat drømte jeg at min veninde var gravid. Meget underligt for hun er kun 14 år.
  Har det en anden betydening?
  Super godt indlæg forresten ;)

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Kimmy,
   tak for din kommentar/spørgsmål! Det kan betyde flere ting (udover den lille nok usandsynlige mulighed at hun faktisk er gravid). En vinkel (det man ville kalde den ydre tolkning), kan være, at din veninde går rundt med et projekt som stille og roligt vokser – noget der udvikler sig i hendes liv. Et reelt nyt projekt (eksempelvis en idé hun gerne vil føre ud i livet), eller en helt ny side af hende, som er ved at udvikle sig. I den lidt mere langhårede tolkning kan det også handle om, at noget i dig selv er under udvikling – noget mere kvindeligt (ifølge drømmepsykologerne har vi alle noget “modsatkønnet” i os, og for at udvikle helt og fuldt som mennesker skal denne modsatte side udvikles helt, ellers blive en mand for “hård”, og en kvinde “for blød”). Håber noget af dette giver mening for dig – hvis ikke (eller har du en anden drøm du gerne vil have tolket), tilbyder jeg drømmecoaching, se mere her: http://dreamalive.dk/kurser/drommecoaching-enkelt-session-og-klippekort-5-gange/. Bh Michael

   Svar
 6. Eva Mortensen

  Hejsa.

  I nat drømte jeg at jeg var gravid, men uden at vide det før jeg næsten skulle til at føde.
  Jeg har selv en dreng på 2 år i forvejen så da jeg opdagede at jeg fik tvillinger i drømmen og at det altså var en pige der kom ud først, blev jeg enormt glad.
  Det var en utrolig dejlig følelse at skulle tage vare på 2 på en gang .
  Men det der skete efter jeg havde født var at de hurtigt blev taget væk fra mig og skulle have tøj på osv . Der var meget stres . Og inden jeg så mig om havde jeg glemt at brystfodre de her 2 nyfødte i 2 dage . Dog levede de stadig, men jeg fik det så dårligt med mig selv ..

  Hvad kan det betyde ? :)

  Svar
 7. Michael Rohde Forfatter

  Hej Eva,
  tak for din kommentar og meget spændende drøm! Du kan starte med at udelukke om det handler om den “ydre vinkel” – at du rigtig gerne vil have flere børn, men at drømmen så siger noget med (måske!) om du virkelig er klar til det. Dernæst kan du gå til den “indre vinkel” og se tvillingerne, som noget i dig selv (en ny side, nyt talent, en idé eller projekt) som har været under opsejling, men så alligevel ikke har fået den “omsorg” (opmærksomhed og tid) det har brug for for at udvikles og vokse. Er der noget du – måske en smule ubevidst – har gået og spekuleret på, drømt om, noget du altid gerne har villet? …som så inden for den seneste tid er “kuldsejlet”? Måske det kunne være interessant for dig at deltage i mit foredrag “Brug dine drømme” – næste gang d. 8. august – se mere her: http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/. Bh Michael

  Svar
 8. Anonym..

  Hej!.
  Jeg er en pige på 18 år, og ja, jeg har, som alle de andre, drømt om graviditet.
  Det er ikke første gang, har drømt om det før også, men det var i “fremtiden” jeg drømte om det. At jeg var de der 25-30 år og var gravid eller lige havde født.
  Men, i nat, det var noget helt andet. Jeg var gravid i nutiden.
  Jeg er på p-piller, stoppede med dem i søndags (mit menses er ikke kommet endnu) men sidder faktisk og har lidt ondt i maven ligenu, så mon ikke det er på vej..
  Drømmen startede med at jeg var helt vild glad, jeg kunne mærke lykken og glæden som om det var virkeligt, så virkelig var den følelse. Også da jeg vågnede havde jeg samme glade friske og lykkelige følelse i kroppen. Men jeg var bevidst i drømmen om, at grunden til alle de fantastiske følelser og tanker, var fordi jeg var gravid og ventede mig dette barn. Jeg var nok ca i uge 30. Dejlig mave faktisk. Min kæreste var med i drømmen og han sang for min mave imens jeg nussede ham i håret. Drømmen fortsat som det var virkeligt. Besøgte svigerforældre og mine forældre og spiste aftensmad og hyggede og snakkede om maven. Helt normalt. Drømmen fortsatte og jeg havde en tidfornemmelse i drømmen, jeg vidste hvad klokken var og der gik dage i drømmen. En dag, pludselig, skulle jeg bare føde!!! Det gik stærkt med at få mig til et sygehus, og fødslen blev sat igang. Glæden og lykken i min krop var der stadig. Da jeg begyndte at presse barnet ud, så vågnede jeg, med et smil og tænkte “Hvaaa dælen.. Det var mærkeligt.. Har dog drømt om graviditet før, men ikke det her!..” og har så tænkt hele dagen at når jeg kommer hjem fra skole, så skal jeg da vidst lige hjem og læse noget drømme tydning. Ja tak! Hehe.
  Og ja, jeg har da planer om at få børn, om 4.-5 år!

  Mvh. Mig!

  Svar
  1. Louise

   Hej Anonyme..
   Sikke en dejlig drøm.
   Som jeg ser drømme, så er alt i drømmen en del af os selv. Det betyder at de mennesker, ting, lys, farver, stemninger, steder m.m. der optræder i drømmen også er sider af os selv. Drømmer man f.eks. om sine forældre, kan det være den voksne forældre side i os selv, der er aktiv i drømmen og ikke ens faktiske forældre. Det kan også være kvaliteter/sider vi forbinder med vores forældre, som på en eller anden måde er dominerende i os selv lige nu (i vores vågne liv) og som vi har behov for at kigge på/arbejde med. Man kan f. eks. have haft meget belærende forældre og nu har man selv en belærende side, som hele tiden dunker en oven i hovedet. Når man så drømmer om sine forældre her, er det fordi man nu har brug for og er klar til at se den side i øjnene og arbejde med den… Det kan også være det modsatte… at man har meget omsorgsfulde forældre og grunden til at man drømmer om sine forældre, er fordi man har brug for at være mere omsorgsfuld over for sig selv… men men, det afhænger af drømmen og drømmeren….
   I din drøm glæder I jer alle over jeres lykkelig situation og her er det, det lille liv der spirer i din krop. Den lille spirer er noget /en udvikling i dig, noget i dig der er ved at blomstre og noget du nu er klar til at tage imod. Måske er du parat til at se dine egne kvaliteter i øjnene?? Måske er du parat til at elske/give plads til en side af dig selv, som du tidligere har undertrygt/ikke givet plads?? og alle sider i dig bakker op om det.
   Det er muligvis en udvikling i dit vågne liv, som du er bevidst om, eller det kan være den er ubevidst, men hvis du kigger efter, mærker efter kan du sikkert få øje på den. I så fald, så bevar glæden og værn om den, samt om din indre spire/udvikling, som et lille barn så den kan vokse sig stærk, blomstre og bevares.
   For mig at se er det hoved essensen i din drøm, men der er mange lag og mange informationer i en drøm og du er den eneste der ved, hvad der er rigtigt for dig… så hvis det du læser her ikke føles rigtigt, må du mærke efter hos dig selv, hvad der gør. Det gælder om at mærke med hjertet, hvor svarene er, for hovedet er så beregnende og reagere ofte på usikkerheder, mindreværd, selvmedlidenhed og andre stærke følelser i forklædning og det er ikke til at tænke sig til de rigtige svar, de skal føles.
   Din drøm rummer selvfølgelig meget mere end hvad den ovenstående tekst kan rumme. Jeg ønsker dig held og lykke med din drømmetydning, livet og den lille spire ;0)
   Mvh Louise

   Svar
 9. Michael Rohde Forfatter

  Hej Anonyme dig – og Louise!
  TAK Louise for din rigtig gode og fyldestgørende kommentar, du har fuldstændig fat i det. Anonyme: Du kan prøve at relatere drømmen til dit nuværende vågne liv – er der noget som du går og “barsler” med – et nyt projekt, en ny interesse, noget du har fået øjnene op for? Noget kreativt, musikalsk, eller noget helt tredje? Babyen i drømmen kan også være et billede på du og din kærestes gode relation; hvor lang tid har I været kærester? Du var jo i 30. uge, og pludselig skulle babyen fødes. Hold fast i den gode følelse i drømmen – og arbejd hårdt på at finde ud af hvad det er i dig selv (en side, et talent) – eller i den virkelige verden! – som er ved at blive “født”! Bh Michael

  Svar
 10. simone

  hej……
  jeg har i nat haft en drøm om hvor jeg stod med en gravsidligtest og den var positiv og der efter kaste jeg den henne på min kæreste og sagde se den er positiv..
  jeg har kendt min kæreste i et halv år men vi har kunne være kærester i nogen månder og min forælder er begyndt at snakke om at di gerne il til at havde børnebørn jeg ved ikke om et er nogen på virkenden på min drømme…
  jeg har også selv få af vide at der måske er en lille chance for at jeg selv kan få børn og jeg har også tabt di gang jeg har være gravid før.. og det er ikke første gang jeg drømmer den drøm så hvis jeg kunne få hjælp til at finde ud af hvad den kan betyde vil den være dejlig… hilsen mig

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Simone,
   tak for din henvendelse. Der kan som altid være flere vinkler på hvad en drøm kan betyde. I dit tilfælde kan det være, at din drøm simpelthen er en “opfyldelse” af det store ønske du lader til at have – nemlig at blive gravid (dine forældre vil gerne have børnenbørn – men hvad mig dig selv? Er du faktisk klar og vil gerne, også med din kæreste?). Graviditet i drømme kan – som der også står i blogindlægget – være et billede på et “vordende” projekt, noget nyt der er under opsejling. Og i dit tilfælde kunne det være et billede på dig og din kærestes ret nye forhold – også fordi du kaster testen hen til din kæreste og siger, at den er positiv; som om at du vil dele din glæde med din kæreste over det i har sammen. Altså disse to forskellige tolkninger. Bh Michael

   Svar
 11. J

  Hej!

  Jeg er ikke gravid og har ikke intentioner om at blive det foreløbig (er single og 21), men drømte i nat, at jeg var gravid og rigtig glad for det, men var gået en dag over tiden, hvilket jeg panikkede lidt over, selvom jeg godt vidste, at det var normalt at gå over tiden med sit første barn. Men det var mærkeligt, fordi min mave var ret lille i forhold til, at jeg var gravid, og det forstod jeg ikke helt hvorfor og var bange for, at min baby slet ikke var klar. Min rigtig gode veninde sagde dog til mig, da jeg kom bekymret til hende, at jeg var tyk, så det skulle jeg ikke bekymre mig om. (hvilket jeg hverken er i virkeligheden eller var i drømmen) Det blev jeg lidt sur over, men havde for travlt med at være bekymret.
  Oveni at være gravid skulle jeg så også giftes snart med en mand, som jeg vidst ikke kendte så godt og heller ikke kender i mit liv ellers, men det var jeg også rigtig glad for og så meget frem til.
  Jeg kan ikke komme i tanke om noget, som jeg umiddelbart lige går og barsler med. Og ved ikke om brylluppet og graviditeten hænger sammen? Eller hvad det at gå en dag over tiden kunne betyde.

  Hilsen J

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej J,
   jeg beklager det ALT for sene svar. Jeg har misset dig i min rutinegennemgang i sin tid – men tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 12. Anna

  Hej.
  Jeg drømte at min bedste veninde var gravid. Og den måde jeg fik det af vide på var, at hende lillesøster på næsten fire år sagde, at hun glædet sig til at lede med lille Mikkel. Og da jeg kender hele hendes familie og ved hun ikke har en fætter ved navn Mikkel, spørg jeg selvfølgelig, hvem er Mikkel?
  Her svare hendes kæreste så at min veninde har brød i ovnen. I starten forstod jeg ikke lige hvad han mente, indtil det gik op for mig at han mente hun var gravid. Jeg blev selvfølgelig virkelig glad over nyheden.
  Jeg snakkede sener sammen med min kæreste, (som samtidigt er min venindes kæreste, storebror) om han havde snakket men hans bror, og det havde han. Han havde viste i lang tid.
  Og da han sagde det, kunne jeg ikke lade være med at være lidt jaloux over jeg var den sidste som fik det af vide. Og at det ikke var mig som var gravid, for jeg havde altid troede jeg vil være den første af os som vil få børn.

  Hilsen Anna

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Anna,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 13. petrea

  jeg har haft 2 drømme for nogle år tilbage I starten af min graviditet I den første drøm falder jeg I søvn med spørgsmålet hvilket køn det er, drømmen viste mig en dreng. natten efter ville jeg vile noget mere om mit barn og valgte at tænkte at alt info var velkommen: je g drømte at jeg stod på en mørk gade I sydamerica. jeg ser en sort skygge komme løbende I mod mig, selvom jeg kun ser personen I skyggeform kan jeg se at konturen er en mand. Han ligger et barn I hvilde ligklæder I mit farvn og siger: det er en forældreløs, du skal gi det et navn. og han løber atter sin vej .5 måneder fødte jeg en død født dreng. nu forsøger jeg at blive gravid iden og lad mig påpeje at jeg I mange år er gået p I drømme og kan huske langt de fleste drømme jeg har haft siden barndommen. jeg har I alt haft 5 drømme om spædbørn…nå men vi er I gnag med at forsøge med at blive gravid igen og for et par uger siden havde jeg atter 2 drømme efter fulgt af hianden 2 nætter I træk. den første nat drømte jeg at en lille dreng kom til og spurgte mig: er du gravid? jeg spurgte hvorfor? han svarede fordi du har en stor mave. og her er drømme jeg gerne vil kende en fortolkning af: natten efter drømte jeg at, jeg havde født en dreng. jeg havde svøbt ham godt ind I et stort tæppe og var I gang med at ligge ham midt på dobbeltsengen så han ikke kunne falde ud over kanten, jeg gik ud I køkkenet for at vaske op, lidt efter hørte jeg baby pludren inde fra soveværelset, jeg gik ind for at se til ham og fandt ham til min store forskrækkelse på gulvet mellem sengen og gulvpanelet med ansigtet ned ad. jeg tog ham op og undersøgte ham grundigt, men han var helt fin. jeg tænkte ved mig selv, hvordan i alverden havnede han der?jeg lagde ham igen tilbage midt på sengen og vente tilbage til opvasken, lidt efter hører jeg igen baby pludren indefra soveværelset, jeg skynder mig alt hvad jeg kan derind og siger: hvad siger du? Til min store forbavselse siger min søn: der er pigen der snakker! jeg ved instinktivt at pigen må være 3 år og et spøgelse eller en and, jeg bliver bange og løber over I kirken med min søn I mine arme. der møder jeg et ægtepar som jeg grædende fortæller oplevelsen til. kvinden giver mig et kram og manden vil forære mig 1000 kr. jeg siger det er for meget og tager I mod 500 kr uden at vide hvad jeg skal bruge dem til.. konen siger: de forbandede muslimer og jeg aner ikke mine levende råd, følte mig ikke hjulpet og vidste ikke hvad jeg skulle bruge de 500 kr. til I forhold til spøgelset. jeg vidste ikke hvor min mand var og jeg følte mig alene og vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv.

  er der ogen der har et bud på hvad den drøm betyder?
  (info:min mand er muslim, han er lige blevet udvist og nu bor v I morocco, jeg er selv opvokset I pinsebevægelsen som grønlandsk plejebarn af en meget Kristen kvinde som ikke godtog den muslimske trosretning og hun er meget jødeglad og jeg har altid følt at indholdet I pinsebevægelsen var bygget på løgn og bedrag!) hvis det hjælper noget???

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Petrea,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 14. Anonym

  Hej!

  Jeg har flere gange på det sidste drømt at jeg var gravid. Jeg har en kæreste og en søn på knap 1 år. Jeg skal starte på uddannelse til januar så jeg har slet ikke planer om at blive gravid lige nu- da jeg samtidig er i gang med et stort vægttab.
  Hvordan kan det være jeg bliver ved med at drømme at jeg er gravid?
  Håber du vil svare :-)
  Hilsen Anonym.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Anynyme,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 15. Nanna

  Hej michael…
  Min kæreste og jeg har en dreng på 7 måneder, jeg går hjemme på barsel og vi havde ubeskyttet sex ved er uheld, lysten var for stærk :)
  Men det passe meget godt med min cyklus og nu har jeg to nætter i steg drøm at jeg står med en lyserrød graviditets test med to streger, dermed er den positiv…
  Det skal siges at jeg ønsker at vi har lavet en baby mere… Men er dette et tegn eller blot et ønske?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   …fandt du ud af, om du var gravid? Tænker du har checket for længst eller på anden måde har fundet ud af det :-) . Men det behøver altså ikke være et billede på at du reelt er gravid. Bh Michael

   Svar
 16. natasha heskjær

  Jeg har i hele denne uge drømt jeg var gravid, jeg har allerede en vidunderlig pige men er alene mor så ønsker bestemt ikke at være gravid lige nu :-)

  Jeg har 2 gange før drømt jeg var gravid og tog derfor en test og der var jeg gravid men jeg har spiral nu og har taget en test for at være sikker og heldigvis var testen negativ. :-)

  Jeg forstår bare ikke hvorfor jeg bliver ved med at drømme de mærkeligste ting og i alle drømme er jeg bla gravid.

  Mvh. Natasha

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Natasha,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 17. Laura

  På det seneste har jeg også drømt om graviditet..
  det starter med, at min veninde er gravid, og så skulle vi kigge på nogle forskellige fødeklinikker.. men vi endte i en skummel gade, med en læge i et muggent lokale, hvor han så henvender sig til mig som den gravide. og pludselig går det op for mig, at jeg er den gravide og ikke min veninde. min veninde løfter så låget på en skraldespand hvor der ligger 2 døde babyer, hvorefter lægen springer op og kaster knive efter os, vi styrter ud på gaden, og beder en gammel dame om hjælp, men hun vender sig bare rundt og løber efter os med en motorsav, så vi flygter ind i en faldefærdig bygning, hvor min kæreste bliver jagtet af en mand med motorsav.. jeg springer op på ryggen af manden og holder ham nede med min vægt, men så kommer den gamle dame og slår min kæreste bevidstløs og sætter motorsaven mod hans kind.. jeg prøver at forhindre det, men lægen får fat i mig og smider mig ind i væggen, han retter motorsaven mod min mave, han vil tage min baby fra mig.. jeg kryber sammen og beskytter min mave, jeg vil ikke miste den.. det sidste jeg høre er et skrig og den hæslige lyd fra motorsaven, da den skære i min kæreste og det sprøjter med blod..
  det er så der jeg vågner hver nat, helt svedig, anspændt og stiv.. og jeg har aldrig været gravid og er det heller ikke nu..

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Laura,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 18. June

  Jeg har drømt 3 gange nu at jeg var gravid. Første gang fødte jeg en pige, som jeg gav væk. Anden gang første jeg en lille dreng i en håndvask, men blev nød til at give ham væk også. For første gang gjorde en drøm lidt ondt, selvom jeg ikke har fremtids planer om at få børn. Men her i nat drømte jeg igen at jeg var gravid. Denne gang var jeg højgravid og gik i panik da jeg fandt ud af at jeg ikke kunne få en abort- ville ikke give barnet væk. Jeg ved ikke hvorfor jeg får de her drømme, jeg synes de er meget ubehagelige, specielt fordi de virker så levende..

  Svar
 19. Sille

  Jeg har de sidste to nætter drømt at jeg er gravid i anden uge – jeg er ikke gravid i virkeligheden, men det der skræmmer mig, er at det er det samme der skete begge gange, at jeg gerne vil have en abort, men det ikke sker. Og samtidigt drømmer jeg at jeg er stresset over det, fordi jeg ikke kan få den her abort.

  Svar
 20. Binu Rosing

  Drømte inat om min mor og mig selv… hun var gravid og jeg selv var gravid… på selve min mave var der en bule (golfkugle størrelse) det var den jeg rørte på og aede, agtig… for babyen var inde i den lille kugle på maven…. kan ikke rigig huske hvad der skete i drømmen men den handlede ihvertfald om mig og min mor…

  I virkeligheden har min mor og jeg ikke haft det så godt sammen, vi har snakket koldt til hinanden og sågar været op og skændes flere gange…
  Hun vil ikke kendes ved mig og min lillebror på 15, kan drømmen have noget med det at gøre?
  Kh Binu

  Svar
 21. Maria 21

  Hej Michael Rohde

  Jeg drømte jeg så en fod titte frem i min mave så jeg viste det til min kæreste og smilede til ham men jeg var ikke tyk og lide pludselig var det ikke kun en fod i/på maven det var en hel baby og babyen så nærmest varkumpakket ud i min mave fordi min mave ikke var vokset
  men barnet var okay
  Det var lidt skrammende
  Håber du skriver
  MVH Maria

  Svar
 22. Maria

  Hej Michael Rohde

  Jeg drømte jeg så en fod titte frem i min mave så jeg viste det til min kæreste og smilede til ham men jeg var ikke tyk og lide pludselig var det ikke kun en fod i/på maven det var en hel baby og babyen så nærmest varkumpakket ud i min mave fordi min mave ikke var vokset
  men barnet var okay

  Det var lidt skrammende
  Håber du skriver
  MVH Maria

  Svar
 23. Emilie

  Halløj.
  Jeg drømte så sent som i nat jeg var gravid. Jeg er blot 16 år, og har ikke tænkt så meget over det med børn.
  Jo, børn er søde og i fremtiden skal jeg da have et par stykker. Men jeg drømte at jeg blev gravid, og jeg bede min kæreste om at han, skulle afgøre om jeg skulle have en abort eller ej. Han kom dog aldrig tilbage, med et svar. Så jeg valgte at få barnet.
  - Jeg kan læse mig lidt frem til at det har noget med nogle nye sider af sig selv. Meeeen jeg føler ikke rigtig at der har/er ved at ske noget nyt. Jo jeg starter godt nok på HTX efter sommerferien, og har fået ny kæreste (været sammen i 4 måneder) Men ellers så kan jeg ikke rigtig se, hvad drømmen har med mit liv at gøre.
  Og jeg har drømmen rigtig, rigtig tit. Mine drømme har altid noget med børn at gøre.
  Enten er jeg gravid – er en fantastisk mor, men har også oplevet at jeg overhovedet ikke kunne passe på mit barn, og jeg overlod det til min mor.
  Hvad betyder mon al den uro når jeg ligger mig til at sove?
  Hvorfor drømmer jeg for det meste kun om babyer, når jeg trods alt kun er 16?

  Mvh Emilie

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Emilie –
   jeg tænker at babyerne er billeder på din kommende uddannelse – og måske din kæreste er en smule betænkelig ved det? (misundelig/jaloux el lign) – eller også har du en side af dig selv, som minder om ham – som er kritisk over for, at du nu vil noget andet og nyt i dit liv. Så det med babyer er ikke kun “nye sider” – men også nye projekter. Bh Michael

   Svar
 24. Jelena

  Hej Micheal :)
  Jeg hedder Jelena og er 15.
  Jeg havde en “drøm” i nat… Vil du ikke hjælpe mig med at tyde den?
  I min drøm var jeg meget glad og åbent lesbisk med en af mine “veninder”. Jeg er ikke så tæt med hende, og jeg tænker ikke på hende på den måde. (Helt ærligt har jeg ikke været i et forhold, så jeg ved ikke hvad jeg er til endnu..)
  Vi luskede meget rundt sammen, og havde det rigtig sjovt, (intet seksuelt).
  En dag da jeg var hos lægen, tog han min hånd, og mærkede på huden mellem min tommelfinger og pegefinger.
  Så fortalte han mig at jeg var gravid.
  Da jeg så hende igen trak jeg hende til side og fortalte hende at jeg var gravid!
  Vi sprang rundt, og var lykkelige.
  Hun sagde at hun vidste at jeg var kvinden i forholdet.
  I starten var jeg lykkelig over tanken om at jeg var gravid, men senere hen fandt jeg det åbenlyst at jeg skulle have en abort. Så stod jeg op…
  Håber du vil hjælpe mig
  Venter nysgerrigt på noget fra dig
  Jelena :)

  Svar
 25. Ditte

  jeg har faktisk i nat haft en ret forstyrrende drøm hvor jeg var ved at stjæle julepynt, mens der blev høstet korn på markerne… og pludselig er jeg ude og ride i en skov .. så er jeg på sygehuset og er åbenbart i fødsel men man kan slet ikke se at jeg er gravid, og i det jeg går på wc for at tisse, kommer hovedet af en lille pige ud, og lægerne fortæller mig at den anden snart er på vej..

  det var en meget forstyrrende drøm som virkelig får en til at ville hente en graviditets test.!! :P

  Svar
 26. kathrine farnø

  hey jeg har lige haft en mærkelig drøm hvor jeg var gravid og fødte tvillinger hvor jeg besvimede og ikke kunne mærke det. jeg kommer ud og ser mine tvillinger som nogle porcelæn dukker der går min kæreste til knæende (han er 190) på et sek er jeg på hospitalet igen hvor jeg er gravid og skal føde jeg får en masse smerter min mor eller min kæreste jeg føltes med derind er væk, jeg har smerter nogle minutter også kan jeg føder jeg. en hel normal baby
  ligepludselig er jeg i en mørk kælder sammen med noget af min familie på min fars familie ( snakker ikke med min far ) hvor vi leder efter min baby som kan kravle virkelig hurtigt og ligner et foster. jeg begynder at græde så meget AT jeg falder sammen fordi vi ikke kan finde den :O en creepy drøm hvad har den betydet

  Svar
 27. Linda

  Jeg drømte engang at jeg var gravid… og jeg gik så i drømmen til ham jeg havde været sammen med på det tidspunkt og fortalte det… MEN, jeg kunne ikke få det til at hænge sammen i drømmen, for det var 2 år siden vi var gået fra hinanden.
  Små 14 dage efter, møder jeg ham så på gaden, hvor han fortæller mig, at hans nuværende kæreste er blevet gravid ved et uheld…
  Så det havde intet med MIG at gøre, men med min eks…

  Svar
 28. Lene

  Hej Michael

  Jeg har altid interesseret mig for drømme. Underbevidstheden taler til os gennem drømme, det er jeg slet ikke i tvivl om :)
  Jeg havde for mange år siden en drøm, som jeg ikke selv har kunnet tolke. Jeg har spurgt familie, venner om de nogensinde havde drømt sådan! Jeg har henvendt mig til nogle som tyder drømme, som ved en masse om drømme, men ingen har kunnet give mig svar på min drøm.

  Min far døede for ca 28 år siden, han var bare død en morgen min mor skulle vække ham, det var jo et stort stort chok for familien, han blev kun godt 50 år. Jeg var 20 dengang.

  Her er så drømmen, jeg drømmer den natten efter han er død!
  Jeg går i seng, falder i søvn, drømmer at jeg går i seng og falder i søvn. Drømmer, at jeg drømmer, at min far og jeg, går op af en lang alle’ af træer, med smukke grønne kroner, oppe for enden ligger der en forretning, jeg skal derind sammen med min far, vi skal ind og vælge hans kiste.
  Drømmer så at jeg vågner, og kort efter vågner jeg.
  Drømmen har jeg aldrig glemt, kan du hjælpe mig?
  Mange hilsener
  Lene.

  Svar
 29. Lonnie

  Jeg har for to uger siden drømt at jeg var gravid, og at min mave hud var gennemsigtig. så jeg kunne se mit kommende barns ansigt. da min mand rørte mig på maven kunne se at han ramte hovedet og barnet blev ked af det.
  så var jeg født og havde barnet i armen, som bare var så nuttet og sød, havde lyse krøller.
  så vågnede jeg og har indtil nu brystspændinger, føler jeg har mælkeproduktion. Da jeg har PCOS og tager p-piller som medicin kan jeg ikke (tror jeg) blive gravid. vi har to drenge på 10 og 12 år. som jeg fik ved hjalp af hormon piller.
  så jeg mener ikke at jeg er gravid. men drømmen er tankevækkende. :) og sød.

  Svar
 30. cindie tode

  Jeg drømte i nat at jeg var gravid. I drømmen opdagede jeg først jeg var gravid 1,5 mdr før jeg fødte. jeg fødte selv uden mand og tog hjem bagefter. Det gik så stærkt at jeg næsten ikke nåede på sygehuset.
  Da barnet var født (en pige) skulle jeg ud og købe tøj til hende men vidste ikke hvad str da jeg ikke vidste hvad str hun brugte for jeg vidste ikke hvornår hun var lavet og vidste derfor ikke om hun var født til tiden eller var født meget for sent. (det var logik i min drøm og hun var meget større end en normal baby)

  Jeg er en meget spinkel pige 27 år. Har 2 børn 5 år dreng, 2 år pige. Ønsker ikke børn lige nu.
  Jeg går og er lidt oppustet lige i øjeblikket pga den månedlige hilsen så jeg ligner jeg er 4-5 mdr henne nogle gange.
  Min sidste fødsel tog 1 time :)

  Håber du kan hjælpe mig i retning af hvad det kan betyde for mig :)

  Svar
 31. Sofie

  Jeg drømmer rigtig tit at jeg er gravid. I mine drømmer er jeg aldrig rigtig glad for at være det. Jeg er mest lidt flov over den tykke mave jeg får, eller ønsker slet ikke det kommende barn.efter jeg mødte min kæreste er de drømme kommet meget mere. Tiltider skal jeg også føde, men løber rundt på hospitalet for at gemme mig, så jeg slipper for at føde. Andre gange føder jeg slet ikke, og barnet forsvinder.

  Svar
 32. Rasmus

  Hej Michael!

  Jeg er overhovedet ikke sikker på det her opslag bliver set. Men har haft en drøm om at være gravid for en uge siden. Der er ikke gået en dag hvor jeg ikke har tænkt på det.

  I drømmen er jeg gravid. Men optræder ikke med højgravid mave. Jeg ved bare i min bevidst jeg er det – ligesom med fødslen. Jeg føder – men jeg føder ikke bogstaveligt i drømmen. Babyen kommer bare frem lige pludselig. Det er en dreng. Efter den første er kommet ud siger lægen til mig der er endnu et drengebarn derinde. Idet jeg ikke kunne finde et navn til dem begge; bliver den navnløse dreng til en pige og jeg finder et navn til hende. Jeg kalder drengen for Stig (efter min afdøde morfar, som døde for 45 år siden. Jeg er selv 24 år gammel). Pige. Kalder jeg, Christa, efter min oldemor. Mens jeg ligger på fødegangen får jeg kun besøg af to personer. Det er to piger jeg har gået i folkeskole med. Aldrig været tætte eller som sådan venner med dem – men altid kendt dem.
  Da jeg vågner fra drømmen er jeg så forvirret, og kan ikke rigtig finde ud af om jeg faktisk har to børn. Der går længe før det går op for mig at jeg faktisk bare drømt.

  Håber du kan hjælpe med at tyde! :-)

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Rasmus –
   SUPER spændende drøm, og fedt at du deler den her! Mange mænd har svært ved at acceptere, at de kan drømme om at være gravide :-) Jeg kender jo ikke din situation nærmere, og det er svært for mig at vide præcis hvad det handler om. Men på en eller anden måde kan det – i forlængelse af blogindlægget ovenfor – handle om noget i dig selv, som (omsider?) kommer til verden. Og navngivningen tror jeg også betyder noget – med mindre du i vågenlivet måske allerede har tænkt på, eller drømmer om, at give dine måske kommende børn navn efter din morfar/oldemor. Jeg tænker det også har en betydning, at den ene bliver til en pige, da du ikke kan finde et navn. MÅske noget med, at du ikke helt ved hvordan du skal forstå/håndtere det i dig selv, som Christa repræsenterer. De to piger der hjælper dig kunne være udtryk for det kvindelige i dig selv (noget stærkt omsorgsrelateret, evnen til at drage omsorg), som nu kommer til live – også i vågenlivet måske. Jeg har som det er nu meget lidt – nærmest ingen tid – til at svare på kommentarerene, da jeg får mange henvendelser hver dag. Jeg tilbyder i stedet drømmecoaching imod betaling, hvis du vil mere i dybden med din drøm. Se mere her http://www.dreamalive.dk/drommecoaching. Bh Michael

   Svar
 33. Pingback: Drømme om babyer og børn - hvad betyder de? (drømmetydning baby, børn) - Michael Rohde

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>