Hvad betyder det at drømme at man taber sine tænder? (drømmetydning tænder)

Drømmetydning tænder. Tab af tænder (eller løse tænder), er et af de mest udbredte drømmetemaer. Til gengæld er der flere vinkler på hvad det kan betyde – alt afhængig hvad der karakteriserer netop din livssituation. Læs om tre gode bud på hvad det kan handle om nedenfor.

 

Drømme om tænder der falder ud som billede på en følelse af ikke at slå til. Mange drømmer at deres tænder falder ud i perioder af deres liv, hvor de føler de har svært ved at slå til. At tabe sine tænder i en drøm kan da være et billede på, at man har svært ved at håndtere sit liv/de udfordringer man står i - i denne betydning er tænderne nemlig et billede på styrke, vores evne til at “bide fra os”. Følelsen af ikke at slå til er desværre et meget almindeligt fænomen i dag, hvor der stilles meget store krav til os alle. 

Drømme om tab af tænder som billede på overgangen fra barn til voksen. At tabe vores tænder, eller at vores tænder falder ud, er noget vi alle oplever i vores vågne liv – nemlig det tidspunkt i vores liv, hvor vi “smider” mælketænderne (eller “babytænderne”), og får vores permanente “voksentænder”.

Det at tabe tænder i drømme handler ofte om lige præcis dette – om at gå fra “barnelivet” til “voksenlivet”, skiftet fra at være afhængig af sine forældre (eller andre!) til at være selvstændig/kunne klare sig selv. Derfor også skiftet fra at lade andre træffe beslutninger om ens liv, til at man selv træffer beslutninger om det der vedrører en selv. Som voksen skal vi kunne sige til og fra, og i det hele taget kunne give udtryk for vores meninger og holdninger.

Sjovt nok kan man drømme at man taber sine tænder på næsten hvilket som helst tidspunkt i livet… hvilket jo siger noget om hvor svært det er for alvor at indse og efterleve dette; at vi netop er ansvarlige for vores eget liv, samt at vi skal frigøre os fra vores forældre. Der kan uden tvivl siges meget om overgangen fra barn til voksen – men at drømme at man taber sine tænder er altså ofte et billede på ens proces henimod at blive voksen.

Videnskaben har vist, at arbejdet med vores drømme kan føre til øget selvindsigt og bedre relationer til andre. Vil du høre hvordan du selv kan bruge dine drømme? Se mere om foredraget: Drøm dig i live!

Det er således ikke unormalt også at drømme om Peter Pan (som jo ikke ville blive voksen), i den fase af ens liv hvor man kæmper med netop det for alvor at blive voksen. Falder ens tænder let ud i drømmen tyder det på at vi relativt ubesværet bevæger os ind i voksenlivet.

Drømme om tænder der falder ud som billede på forfængelighed. Omvendt taber mange også deres tænder når de bliver ældre, og derfor kan det at drømme at man mister sine tænder også være et billede på en (ubevidst) angst for at blive gammel. Med andre ord – når man drømmer at ens tænder sidder løst eller falder ud – kan det også handle om forfængelighed, og igen en kamp med det at acceptere at man bliver ældre. Videnskaben har faktisk fundet, at kvinder under menopausen ofte drømmer at deres tænder falder ud (oftere end kvinder som ikke er i menopausen), måske som et billede på at de oplever sig selv som mindre attraktive.

Skærer du tænder når du sover? Slutteligt er det også vigtigt at have den meget fysisk/kropslige vinkel med på denne meget udbredte drøm (drømme om at tabe tænder/løstsiddende tænder er en af de mest drømte drømme). Drømmen kan ganske enkelt være et billede på, at du skærer tænder når du sover. Er det en drøm du bliver ved at have kan det derfor være en god ide for dig, at bestille en tid hos din tandlæge, og lige få checket op. Mange skærer tænder i perioder af deres liv, hvor de er stressede, og det hænger jo så meget godt sammen med tolkningen præsenteret tidligere i dette blogindlæg, nemlig at drømmen er et billede på, hvordan du kæmper for at holde styr på hvad der sker i dit liv – som så faktisk går udover dine tænder.

Hvad med dig – har du drømt at du mistede dine tænder, eller at de sad løs – og kan du forbinde det til dit vågne liv? Skriv gerne i kommentarfeltet helt nederst på siden. BEMÆRK: Min mulighed for gratis at hjælpe med tolkningen af din drøm er nærmest ikke-eksisterende, da jeg får mange henvendelser. Jeg opfordrer dig til i stedet at komme til mine foredrag eller benytte muligheden for at blive coachet af mig, se mere her.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Du kan følge DreamAlive / Michael Rohde på:  

BEMÆRK: Drømme er altid 100% individuelle – din drøm er din egen, og når du drømmer at du taber dine tænder betyder det med stor sandsynlighed noget andet i dit tilfælde end det gør hos din ven/veninde der også drømmer om at miste sine tænder. Tolkningen/tydningen af en drøm er således kun korrekt hvis du føler dig ramt af din (eller andres) tolkning af den.

Interesseret i (dine) drømme?

I denne gratis e-bog får du 3 simple men vigtige trin ift. bedre at kunne forstå dine drømme. Du vil efterfølgende modtage mit nyhedsbrev med viden om drømme og drømmearbejde.

118 tanker om "Hvad betyder det at drømme at man taber sine tænder? (drømmetydning tænder)"

 1. MichaelRohde Forfatter

  Hej Stinna,
  tak for din kommentar. Jeg tror din drøm handler om noget lidt andet end den gængse forståelse af tand-drømme, og så alligevel… Tænder er mange gange et symbol på styrke (derfor termen “at bide fra sig”) – dvs. i det vågne liv evnen til at sige til og fra. Det interessante i din drøm er, at du er under narkose, og at en tandlæge fjerner dine tænder med magt – altså helt imod din vilje som jeg forstår det. Jeg tolker følgende ud af drømmen; helt uden at du bevidst har fået øje på det (derfor narkosen i drømmen) har en autoritetsperson/en i dit liv magtfuld person (i drømmen symboliseret som tandlæge) enten trådt dig over tæerne, eller på anden vis “pacificeret” dig. I hvert fald har nogen taget noget styrke (indflydelse, selvtillid?) fra dig. Nu arbejder du selv på en tandklinik kan jeg se, og det kan derfor reelt være en af dine kolleger der på en eller anden måde har gjort dette mod dig. Samtidig kan det dog også være at drømmen – i og med du netop arbejder på en tandklinik – vælger at bruger tandlægen som et billede på en magtfuld autoritetsperson. Det kunne således være et billede på en side af dig (måske din “indre” far?), som gør dig mindre stærk end du reelt er -altså handlende om en mulig relation du har/har haft til din far/en anden som har haft stor “magt” over dig, og som nu taler med en stor stemme i dig ubevidst, med megen destruktiv effekt. Er der noget af dette der giver mening? Bh Michael

  Svar
 2. Trine

  Hej. Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smile båndet da jeg læste dette indlæg om at tabe sine tænder. Det er nemlig en drøm jeg har haft flere gange, og jeg har tit undret mig over drømmen. Jeg har dog aldrig drømt at jeg var i narkose. Det er altid I forskellige sammenhænge. Jeg har svært ved at huske grunden til at jeg taber mine tænder, men jeg har mere fokus på følelsen af at tabe dem, og det at jeg pludselig står med et helt tandsæt i hånden…hmmm mystisk.

  Svar
  1. MichaelRohde Forfatter

   Hej Trine, tak for din kommentar. Det interessante er det med følelsen du har når du står med det tabte tandsæt i hånden – hvordan er den følelse? Som jeg også skriver i blogindlægget handler det at tabe tænder meget ofte også om en følelse af, at man er mindre attraktiv. Tænderne er en meget vigtig del af vores ydre “appearance” – og det er videnskabeligt vist, at kvinder i overgangsalderen – oftere end ellers – drømmer at de taber deres tænder, og her er tabet forbundet med følelsen af nu at være en “mindre” attraktiv kvinde – eller i hvert fald, at et stort og vigtigt element af kvindeligheden/femininiteten er gået tabt, nemlig evnen til at få børn. Det vigtige er jo hvordan man så forholder sig til det. Nu ved jeg jo ikke hvor gammel du er :-) Men selvom du endnu ikke er gået i overgangsalderen kan der stadig være noget i dit liv – en oplevelse eller en følelse – som har gjort, at du føler dig mindre attraktiv? Den anden del af tanddrømme er jo dette med, at man også i vågenlivet kan føle sig mindre stærk; mindre i stand til at sige til og fra, men måske også have svært ved at klare det pres man er under (som de fleste af os er under i 2012). Og slutteligt er der så aspektet omkring at være/blive voksen, som også er beskrevet i blogindlægget om tænder. Det kan også være en tung (og ansvarsfuld følelse) at acceptere, at man fuldt ud skal klare sig selv – helt fri af forældre og andre. Jeg kender intet til din livssituation/alder m.v. – så det er svært for mig at vide hvad der er på spil.

   Svar
 3. Josefine

  Hej:-) jeg har også flere gange drømt at mine tænder falder ud. Denne gang startede det med en hel anden drøm, hvor jeg var på min efterskole, og der skete nogle mærkelige ting der – jeg går så ud på toilettet og mærker i min mund at en tand sidder løs (kan huske jeg tænkte “åh nej ikke igen”, og kaldte på min far) Tænderne faldt ud i min mund, og jeg tykkede på dem – ikke en særlig behagelig følelse – jeg tog tænderne ud, de var størrer end normalt – og jeg kunne ikke have alle i hænderne (selvom det kun var 5-6 stykker) jeg gav nogen til min far som synes det var ulækkert – hvilket jeg synes var mærkelig, resten kom jeg i en kop. I drømmen var jeg bange og utryg, og det var ikke en særlig behagelig oplevelse.
  Så kan jeg ikke huske mere..
  Jeg har drømt noget lignende før, men det er noget tid siden – nu kunne jeg bare godt tænke mig at få at vide hvad det betyder…

  Hilsen Josefine

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Josefine,
   meget spændende drøm! Jeg syntes det er interessant at du var på din efterskole i drømmen. På en efterskole er det jo ofte første gang, man er væk fra sine forældre i længere tid. Det betyder også, at man udvikler sig enormt meget – og faktisk bliver selvstændig/uafhængig af sine forældre. Så umiddelbart tænker jeg, at din drøm med at tabe tænder handler om det element i blogindlægget der også er beskrevet, nemlig at man bevæger sig stærkt henimod at blive voksen og selvstændig. Til gengæld kan det opleves enormt skræmmende – og selv din far syntes det er “ulækkert”. Derfor er det interessant at se på hvad der sker i dit liv lige nu – om du kan se, at du på nogen er ved at “løsrive” dig fra dine forældre? Det er i hvert fald relevant at se på, hvordan din relation til din far ændrer sig; kan han “give slip” på dig – og er det let for ham at se dig blive en voksen/mere selvstændig kvinde? Nu ved jeg ikke hvor gammel du er lige nu, og om du faktisk er flyttet hjemmefra – men jeg tænker, at drømmen kredser om dette emne; Josefine er ved at blive mere voksen og uafhængig af sine forældre, selvom det er mærkeligt og på mange måder svært for alle parter. Bh Michael

   Svar
 4. EliasAlias

  Jeg drømte inat at jeg mistede min nederste fortand. Det var virkelig smertefuldt, og jeg var bange for at det ville se grimt ud, men da jeg kiggede mig i spejlet var der stort set ikke til at se. – de andre tænder var nærmest rykket lidt sammen, så man ikke kunne se det!
  Hvad kan dette mon betyde?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Elias,
   spaendende droem du har haft! I forlaengelse af blogindlaegget er det foerste der falder mig ind, at du maaske skraemmes over at skulle blive “helt voksen” – men at det ikke er saa skraemmende som du frygter. Men jeg kender jo ikke din livssituation, hvad der fylder i dine tanker lige nu, m.v. Tab af taender er ogsaa noget mange kvinder droemmer om ifm. overgangsalderen, og det handler om en frygt for ikke at vaere attraktiv – og det er jo din bekymring i droemmen, at det vil se grimt ud. Saa maaske det ogsaa kan handle om en ubegrundet foelelse af ikke at vaere attraktiv? De bedste hilsner fra ferie i Brasilien – Michael

   Svar
 5. Nickie

  Hej Michael
  Jeg har på det seneste haft en række drømme hvor et element altid er det samme, nemlig at jeg taber mine tænder. I nat drømte jeg eksempelvis at jeg gik med en gruppe venner da jeg pludselig kunne mærke at en kindtand sad løs og da jeg rokker den kommer jeg til at rive den ud – det gør ikke ondt, det eneste ubehagelige som jeg kan huske er smagen af blod og at jeg tænker “jamen jeg børster jo mine tænder?!”. Dette sker et par gange i drømmen og til sidst ender jeg op med at stå med 4-5 tænder i hånden. Ingen smerte, ingen følelser udover lidt forvirring mht. at mine tænder jo falder ud. Jeg går i gymnasiet i 3g og jeg ved ikke om det kunne have noget at gøre med at mine visdomstænder så småt er begyndt at vokse ud? Disse drømme har undret mig en del, for det er altså en mærkelig følelse at miste sine tænder og at det virker så virkeligt.

  Vh. Nickie

  Svar
 6. Michael Rohde Forfatter

  Hej Nickie,
  tak for din henvendelse – meget spændende drøm du har haft! Mon du har læst selve blogindlægget der handler om at tabe tænder i drømme? (http://dreamalive.dk/hvad-betyder-det-at-dromme-at-man-taber-sine-taender/). I og med at du går i 3.g, og måske snart skal til at flytte hjemmefra ville det være helt naturligt, at du i dit liv mere og mere bliver selvstændig, og altså fri/uafhængig af dine forældre. Du begynder med andre ord helt og holdent at tage ansvar for dit eget liv – uden at du er alt for influeret af dine forældre (og dine omgivelser). Da det ikke er forbundet med smerte, at du taber dine tænder – ja så kunne det pege på, at din overgang til at blive “voksen” for dig er forholdsvis uproblematisk.
  Bedste hilsner
  Michael

  Svar
 7. Sarah

  Hej Michael.
  Jeg har siden jeg fandt ud at jeg var gravid, drømt om at mine tænder falder ud.
  I drømmen står jeg i en presset eller stresset situation med mange mennesker, det er de fåreste der bliver løse først og falder “ud” de er dog stadig i munden hvor jeg får en meget ubehagelig følelse og spytter dem ud i mine hænder. de er meget små og fylder en hel håndfuld. Derefter går der lidt tid før resten falder ud og jeg går i panik og vemmes ved det og spytter og spytter for at få alle bitte små tænder ud. Det føles som hvis man fylder munden, med ris. Jeg vågner når jeg som forstenet står let overbøjet og fyldt med angst og mærker med tungen på de bare gummer, og alle tænder er væk.
  Hilsen Sarah

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Sarah,
   tak fordi du skriver – og tillykke med din graviditet! Forbundet med en graviditet er jo ofte en masse (og naturlige!) tanker om, hvorvidt man nu kan klare moderrollen, om barnet nu har det godt etc. Når du siden du fandt ud af, at du er gravid har drømt at du taber dine tænder, ja så kan det handle om ligepræcis disse tanker. Tænder i drømme er ofte billede på mental styrke – med andre ord evnen til at håndtere dagen, vejen – ja livet. At du drømmer om det kan derfor handle om, at du ikke har erkendt over for dig selv, hvor skræmt du måske er over, du nu skal være mor. At du måske ikke helt er i kontakt med de følelser der er i dig om hvorvidt du nu er i stand til at klare rollen som moder. Et godt sted at starte er altid at få øje på, og erkende over for sig selv, at man har disse følelser. Så kan man bedre stå imod og forholde sig til dem.
   At der er mange mennesker i drømmen omkring dig når du taber tænderne kan så i øvrigt tydeliggøre at forventninger til hvordan du skal klare rollen som mor kommer fra din omverden/folkene du er præget af (venner, familie, evt. kolleger) – men også de indre forventninger du har til dig selv – som måske i sin tid er formet af netop de mennesker du færdes iblandt.
   Bedste hilsner
   Michael

   Svar
   1. petrea

    Hej Michael.
    Jeg har siden jeg fandt ud at jeg var gravid, drømt om at mine tænder falder ud.
    I drømmen står jeg i en presset eller stresset situation med mange mennesker, det er de fåreste der bliver løse først og falder “ud” de er dog stadig i munden hvor jeg får en meget ubehagelig følelse og spytter dem ud i mine hænder. de er meget små og fylder en hel håndfuld. Derefter går der lidt tid før resten falder ud og jeg går i panik og vemmes ved det og spytter og spytter for at få alle bitte små tænder ud. Det føles som hvis man fylder munden, med ris. Jeg vågner når jeg som forstenet står let overbøjet og fyldt med angst og mærker med tungen på de bare gummer, og alle tænder er væk.
    Hilsen Sarah

    hej sara jeg vil gerne give et bud på din drøm.
    ens tænder kan også sybolisere din persona, den side af din karakter som du presentere for folk. at du star I en presset eller stresset situation med mange menesker kan være en direkte afspejling af din situation op til den tid du havde denne drøm. at det er fortænderne der falder ud først kan betyde at du eller I anders folks øjne har blottet dig selv I en negative retning, at din persona eller din fasade er blevet afsløret og eller at du har indset du et aspect I din karakter ikke fungere. det kan være deraf du får den dårlige føelse, at du spøtter fortænderne iud I dine hænder kan betyde at du bevidtgørere dig presset eller dit stress og din persona din fasade. at de er små men fylder en hel handfuld kan betyde kan betyde at du ser på problemet som lille, men at det alligevel har en vis Værdi at få problemet løst. at der går oget tid kan betyde plads til eftertanke og panikken og væmmelsen kan betyde at du væmemes ved at du er angst for at din façade er ved at krakelere. at du spytter og spytter for at få de bitte små tænder ud kan betyde at du ser ned på dig selv eller at du neglisere dit problem og igen alle de små tænder problem er måske lille men modsat har meget værdi og derfor bliver det at mange tænder. at være forstenet betyder at man følelsesmæssigt lukker af for at beskytte sig selv at være let foroverbøjet kan betyde at du er ved at bøje dig for for dit problem hvilket fylder dig med angst og I det alle dine tænder til sidst tabes viser hvad der sker hvis hvis du ikke får løst dit problem og eller at du indser at du er som du er og det ikke er tiltrækkende…….. jah jeg ved ikke om noget af det er rigtig bare nogle abstakte udtryk håber ikke det lød for negativt vh petrea olsvig

    Svar
 8. Julia Pedersen

  Hej, jeg drømmer flere gange om måneden at mine tænder sider løse og, at jeg så selv piller dem noget overraske ud en af gangen. Det er ikke spor smertefuldt. Dog er jeg ked af at miste mine tænder. Jeg syntes ikke jeg kunne bruge udlægning oveniver, da jeg har et meget afslappet forholdt til min alder(39) og jeg har nok haft denne drøm i ca 20 år. Jeg har heller ikke svært ved at tage ansvar for mit eget liv og egne beslutninger. Er dog forundret over at denne drøm altid er der.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Julia,
   tak for din kommentar – meget spændende med dine tanddrømme! At tabe sine tænder er noget rigtig mange drømmer om, og der kan være mange vinkler på det. Det bedste er jo i en drømmetolkning at man har lejlighed til at spille lidt “ping-pong” omkring tolkningen af en given drøm. Det er nemlig svært at lave en firkantet “når du drømmer det og det, så betyder det det og det”-tolkning. Men lad mig prøve en eventuel anden vinkel. Tænderne er også et billede på styrke – og derfor også på vores evne til ganske enkelt at håndtere livet og hverdagen. Hvis vi da drømmer at vi taber vores tænder – og at vi ikke kan lide det – ja så kan det handle om vores manglende følelse af at slå til – at vi med andre ord kæmper en brav kamp for at klare os igennem livet. Som jeg vist også skriver i blogindlægget er det også videnskabeligt fundet, at kvinder i overgangsalderen pludselig begynder at drømme rigtig meget at de taber deres tænder. Og da handler det oftest om (som det er fundet i klinisk praksis), at kvinderne pludselig begynder at føle sig mindre kvindelige, og mindre attraktive – i drømme vist som at de fysisk bliver mindre attraktive med manglende tænder. Til gengæld har du drømt denne drøm i 20 år som du skriver, og derfor handler det måske mere om følelsen af ikke at slå til – eller frygten for ikke at slå til. Igen – det er svært at ramme plet når vi ikke taler med hinanden “live” – men dette var et forsøg :-) Du kan eventuelt overveje en drømmecoaching-seance: http://dreamalive.dk/kurser/drommecoaching-enkelt-session-og-klippekort-5-gange/
   Bedste hilsner
   Michael

   Svar
 9. Ditte

  Hej Michael.
  Jeg drømte i nat at min ene fortand var ved at ryge ud. Den sad stadig fast men jeg vidste at selve tandroden var død og væk – så det var kun et spørgsmål om tid før tanden faldt ud.
  Jeg var ked af det og fortvivlet over at roden var væk.
  Jeg er i tvivl om, hvorvidt det er et godt eller dårligt “tegn” at have sådan en drøm om tandroden?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Ditte,
   jeg er ikke sikker på, at det du skal hæfte dig ved, at det også er tandroden som er røget. Det vigtige er, at spørge dig selv, hvad der sker i dit liv lige nu, som kunne give dig anledning til at drømme dette? Er der noget i dit liv som enten giver dig følelsen af, at du har tvivl om hvorvidt du vil klare det (en bestemt opgave/udfordring i dit liv) – eller handler det måske om, at du nu er ved at stå helt på egne ben i dit liv – du har for alvor sluppet “barndommen” afhængigheden af dine forældre (det at tandroden ryger er jo billede på at tanden er “forever dead” – og måske derfor en erkendelse hos dig selv af, at nu er det altså dig der skal klare dig selv, hvorfor det godt kan være vigtigt at du drømmer at tandroden er væk). Mon der er noget af dette der giver mening for dig?
   Michael

   Svar
 10. Bolette

  Dette finder jeg yderst interessant!!! Jeg har et hav af gange det sidste halve års tid haft slemme mareridt om mine tænder. Det handler oftest om at alle mine tænder først gøre smertefuldt ondt og hele min kæbe sidder i spænd, for at jeg derefter kan spytte alle mine tænder ud, eller at jeg kan tage hele mit tandsæt ud. Det interessante er at det i enhver af disse drømme faktisk er små bitte mælketænder, jeg står med i hånden. Drømmene driver mig fuldstændig ud af det, og er på alle måder de værste mareridt jeg kan forestille mig, hvor jeg vågner op badet i sved. Efter at have drømt sådanne drømme mindst 20 gange, besluttede jeg mig for at Google drømmene betydning. Og jeg er næsten helt skræmt efter at have læst dette indlæg. Jeg er nemlig en pige på 18, der afslutter 3.G til sommer. Og jeg har netop de sidste 4-5 måneder (mens drømmene har stået på) været meget bekymret men samtidig vildt spændt og nysgerrig på den udvikling der skal til at ske med mig. Jeg føler en enorm trang til at sætte mig selv på prøve, rejse alene ud i verden og stå på egne ben. Jeg føler virkelig at eg har brug for det, og jeg har helt vildt meget lyst til det, men samtidig skræmmer det mig at jeg pludselig er så gammel. Jeg er jo fandeme voksen nu. Det er meget grænseoverskridende men samtidig utroligt spændende. Derfor passer disse drømme jo nærmest perfekt overens med hvordan min livsituation er. Samtidig står jeg i en periode hvor min ekskæreste for få måneder siden er gået fra mig til fordel for en anden pige. Vi havde været sammen i et år, og jeg har derfor meget svært ved at komme videre og give slip. Selvom jeg ikke kan lide at være ked af det, og derfor hele tiden kæmper imod det, sidder en dyb sorg indeni mig.

  Jeg er meget lettet over dette indlæg! Det passer jo perfekt på mim drømme, og jeg er pludselig ikke så nervøs for drømmene mere. Tusind tak for et godt indlæg :-) )

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Bolette – tak for din kommentar – jeg er enormt glad for at høre, at du har fået værdi af blogindlægget. Drømmenes sprog er fantastisk, og det er især spændende hvordan de tegner så tydeligt et billede af din situation, det vil sige, at det faktisk er mælketænder du spytter ud. Samtidig er det også et eksempel på, hvordan skræmmende drømme ofte har en meget mindre skræmmende betydning. Det lyder som om, at du skal ud i verden og slippe tøjlerne når du er færdig med gymnasiet!
   Michael

   Svar
 11. Rie

  Hej Michael,
  Jeg drømte her i nat at flere af mine tænder sad løst, de raslede nærmest
  Når jeg åbnede og lukkede munden. Jeg boede et andet sted med min tidligere
  Chef, en jeg ser meget op til. Min veninde, min bedste veninde der er alt modsat mig,
  Var på besøg, lavede noget arbejdsrelateret med min chef. De havde vidst også et godt øje til hinanden. Var som om de havde gang i noget da jeg kommer fra job. Jeg går ud på toilettet fordi det spænder i min mund. Jeg har ganebøjle på og det spænder i munden
  Som dengang jeg havde det før i tiden. Da jeg tager den af mens jeg snakker med min
  Veninde kan jeg tage den ene tand ud efter den anden. Og der er dybe huller op til den
  Næste tand. Det gør ondt før jeg tager tanden ud men når de er ude er der ingen smerte.
  Hvad betyder den drøm?

  Mvh Rie, 30

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Rie,
   tak for din drømmebeskrivelse – meget spændende drøm! Jeg syntes det er interessant at din chef – som du ser meget op til – optræder i drømmen. Samt selvfølgelig også din veninde. Der kan være flere vinkler på det. Den ene er, at du på en måde – også i din selverkendelse – er “på niveau” med både din veninde og din chef – du smider dine “børnetænder” (=forbundet med tanken; gid jeg var lige så god som dem) – og kan endelig se, at du er mindst lige så god som dem (om ikke andet har du muligheden for at være lige som dem). Den anden vinkel kan være, meget modsat, at du føler at du slet ikke kan leve op til at være så “god” som din chef og veninde – og at du ift. dem føler dig helt udenfor. Men der kan det være vigtigt at se på drømmens indre tolkning – at du faktisk har begge disse sider i dig (din chef og din venindes), men at du lige nu er så tilpas lidt i kontakt med disse sider, at du står som en passiv tilskuer i drømmen og ser på det de har sammen. Det kunne derfor være på tide, at du begynder at interagere lidt med de to – svarende til, at du i drømmen gik hen til dem for at være en del af deres snak/det de har sammen – i virkelighedens verden svarende til, at du begynder at udleve/bruge de kvaliteter i dig selv. Du har det i dig. Mon noget af dette giver mening?
   Michael

   Svar
 12. Lone Holm Pedersen

  Hej Hej.

  Jeg drømmer ekstremt meget pt og kan ofte huske rigtig meget fra dem. Her i nat drømte jeg tanddrømmen, denne gang var den bare lidt anderledes end ellers….
  Tænderne var ikke pæne hvide tænder, men grimme, misfarvede, slået stykker af.
  Jeg tabte først de 2 øverste i munden, ligesom børn, men lige så stille kunne jeg tage dem ud een efter en. De var hule indeni, de inderste kindtænder var store og sorte, nærmest som noget, der havde været sat ind, altså ikke ægte tænder. Der stod noget på dem nærmest som på et lod.

  Men da jeg havde pillet dem ud, kom der hele tiden nye, også helt op i ganen, som om der kom flere rækker hele tiden, men disse kunne jeg også trække ud, men der blev bare flere hele tiden. Min mund varnærmst fyldt med løstsiddende tænder til sidst.

  Jeg har aldrig før drømt, at der voksede nye hele tiden, til sidst over dobbelt så mange som man normalt har.

  Meget mærkeligt….

  I denne drøm optræder både mine børn, min eksmand, min bilforhandler, mine kolleger osv osv, så der er ikke nogen eller noget entydigt, jeg kan forbinde med tænderne.

  Jeg prøver pt at ændre noget i det virkelige liv, såsom vægttab, hvilket jeg ikke er tilfreds med endnu, rygestop mm… Jeg er single og har været det i 3 1/2 år nu, men har et godt forhold til min eksmand, vi har 2 børn sammen på snart 6 og 8. Arbejdet er vel, som det skal / kan være.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Lone – jeg ser til min rædsel, at jeg ikke har fået svaret på din kommentar! Jeg får mange henvendelser, og det er svært at følge med. Ja din tanddrøm er jo meget spændende og anderledes på den måde, at tænderne konstant kommer igen. I forlængelse af blogindlægget ovenfor kunne drømmen eksempelvis sige; bare rolig, du har styrken (til at klare de udfordringer du står med, e.g. til at tabe de kilo!), selvom du tit føler at du ikke har det, så er der flere af de gode kræfter! Omvendt kunne den også sige at al styrken (tænderne) kæmper forgæves. Du har den, men du bruger den ikke. Du har mange gode intentioner, men du gør ikke noget. At det på en måde er lidt nyttesløst med al den styrke, som ikke rigtig bliver formøblet/brugt til noget. Du skriver også, at dit job “vel er som det skal være” – er du glad for dit job? Måske også der også der er nogle spildte kræfter – at du har meget i dig, som du ikke bruger. Mon noget af dette giver mening? Jeg holder i øvrigt foredrag om drømme i Kbh. næste uge (“Brug dine drømme!” – hedder det), måske det var noget for dig: http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/. Bh Michael

   Svar
 13. Stine

  Hej
  Jeg har i nat drømt, at jeg tabte en visdomstand. Drømmen føltes meget virkelig, og jeg stod med en kæmpestor tand i hånden bagefter (med rod og det hele). Jeg arbejder rigtig meget med min psyke for tiden, da jeg har angst- og stressproblemer, og derfor går jeg til psykolog. Hun og jeg har snakket meget om, at jeg er alt for knyttet til min mor og at jeg altid har været lidt for overbeskyttet af mine forældre, hvilket har resulteret i, at jeg går rundt med en “jeg-kan-ikke-selv”-følelse. Derfor arbejder jeg på at komme ud af denne uselvstændige rolle, som bestemt ikke er sjov at være i, og som har konsekvenser i alle mulige sammenhænge. Derfor er det svært at vide, om drømmen handler om, at jeg er ved at frigøre mig rigtigt fra mine forældre og blive mere selvstændig, eller om det handler om, at jeg føler, jeg ikke slår til. Det sidste er i hvert fald ofte tilfældet, men jeg håber også, at jeg er er ved at komme ind i en proces, hvor jeg frigør mig fra mine forældre og dermed får et større selvværd. Drømmen er i hvert fald interessant, da jeg netop nu arbejder med – og er opmærksom på – disse ting. Hvis du har nogle tanker om det, vil jeg meget gerne høre om dem. I øvrigt var mine forældre til stede i drømmen, og min far ringede straks til tandlægen for mig. Hmm… :)

  Med venlig hilsen,
  Stine, 25

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Stine,
   tak for din kommentar og din meget spændende drøm! Jeg tror det hurtige svar må være, at det jo sagtens kan være begge dele. Det er jo svært pludselig at få en følelse af, at du faktisk godt selv kan, når du hele tiden har lært at det kan du ikke. Drømmen kan måske så give dig et vink om, at det ikke kun er din mor som har været overbeskyttende – men også din far har hjulpet dig lidt for meget? Dog – det at din far optræder som hjælper i drømmen kunne også – hvis man bruger det der hedder “den indre tolkning” – være et billede på, at du har noget der er lige så ressourcestærkt som din far er i dig selv. Med andre kan du også se drømmen som et billede på, at du skal komme i kontakt med det i dig selv der minder om din far (for drømmen vil sige at du har det i dig!) – og bruge dette til selv at agere og tage ansvar for dit liv og dine handlinger. Bh Michael

   Svar
 14. Signe

  Jeg drømte så sent som i nat, at jeg mistede alle mine tænder. Det er en drøm jeg har haft rigtig mange gange – dog med forskellige følelser indblandet. Jeg husker hvordan jeg førhen har været nervøs og ked af det når jeg mistede tænderne, mest af alt fordi det var skræmmende og unormalt at de pludselig faldt ud. Dog var følelsen anderledes denne gang.
  Drømmene foregår altid som følgende: jeg starter med at røre en tand med min tunge, og føler at den sidder en anelse mere løst end normalt – den “rokker”. Jeg skubber så til den med tungen indtil den bliver så løs, at den let glider ud så snart jeg rører den med fingrene. Det bliver så værre og værre og flere og flere tænder bliver løse. De kommer ud en efter en, men til slut tager jeg altid en tår af et glas vand, og samtidig med at vandet spyttes ud, i mine hænder, spytter jeg også alle de resterende tænder ud – derefter vågner jeg.
  I nat var følelsen omkring drømmen dog anderledes. Jeg husker at tænderne begyndte at blive løse… jeg var sammen med nogle venner. Pludselig mangler jeg 4 tænder – de forreste 4 – 2 i overmund og 2 i undermund. Jeg griner til mine venner, med et “nu ikke igen, og så lige de tænder”-humør. Drømmen fortsætter så som normalt hvor flere og flere tænder falder ud, og jeg til slut vågner.
  Følelsen omkring tænderne har været meget forskellig. Nogle gange har det været som et mareridt, hvor jeg er vågnet med tårer i øjnene. Andre gange har det bare været “ligegyldigt”, lidt med en “nå”-følelse. Og så nu med en “ha ha ikke igen”-følelse.
  Det er så underligt at vågne op, og i et splitsekund tro at man har mistet alle tænder!

  Med venlig hilsen
  Signe, 19

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Signe,
   beklager den alt for lange svartid – jeg får mange kommentarer her på bloggen, og det er svært at følge med! Jeg kender jo ikke præcist din livssituation, men du har skrevet at du er 19 år hvorfor jeg tænker, at dine tanddrømme måske handler om, at du i dit liv virkelig er ved at “modnes” og blive “voksen” :-) Især drømmen hvor du er blandt dine venner, griner lidt af, at tænderne nu ryger ud, og tænker “ikke igen…” – den kunne præcis være et billede på, at din relation til dine venner ændres i og med at du ændres, og altså i højere grad bliver selvstændig og tager vare på dig selv. Måske noget af dette giver mening! Bh Michael

   Svar
 15. Anne Sofie

  Jeg drømte i nat at jeg var sammen med en masse venner og veninder. Mine tænder er normalt meget små og lige i undermunden, men i drømmen var de skæve og nogle af dem havde form som en vampyrs tænder. Lige pludselig sidder en af tænderne i undermunden løst, den der sidder tættest på midten. Den sad løst og jeg var meget bange i drømmen, for jeg mangler ikke at tabe nogle, og der ville ikke komme en ny op. Da det jo er individuelt fra person til person tænkte jeg på om det kunne være noget med det førte, at man har svært ved at holde styr på sit liv. Jeg går i 1.g og skal op til min første alvorlige eksamen på tirsdag, derfor tænker jeg at der kunne være et sammenhænge, eller hvad? udover det gjorde jeg igår mit første “voksen-køb” jeg købte nye hovedpuder til min seng. Jeg tænkte at det måske også kunne være grunden til drømmen, at jeg føler at jeg er på vej ind i en ny fase? jeg kan ikke finde ud af hvordan drømmen hænger sammen, og tænkte at du måske havde et bud på det? :-)

  Med venlig hilsen
  Anne Sofie, 17

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Anne Sofie,
   ja tanddrømmene findes i mange afskygninger! Det kan sagtens være, at der er et direkte link til begge de events/oplevelser du peger på i dit virkelige liv. At du skal til eksamen, og at du har gjort dit første voksenkøb. Det er selvfølgelig interessant syntes jeg, at nogle af tænderne i drømmen havde form som en vampyrs tænder. Suger du “blod” (energi/kraft) ud af nogen i dit liv lige nu? Dog vil jeg tro, at de tolkninger du selv har fat i vil være rammende for din situation. Bedste hilsner – Michael

   Svar
 16. pia berthel

  jeg drømte i nat at min ene visdom tand flækkede i tre-fire stykker…. jeg sad med dem i hånden og kiggede på dem og tænkte – hvorfor gør det egentlig ikk ondt…. jeg tænkte ogs¨å i mine drømme at det måtte jeg jo så bare se at kigge på imorgen – da det jo ikke gjorde ondt nu og hele tanden var røget ud (med plump og det hele)
  jeg sad i selska´b med mine venner i drømmen og de opdagede ikke at jeg tabte/flækkede tanden – jeg gjorde ingenting for at de skulle ligge mærke til det – tværtimod synes jeg at det var lidt pinlig og mærkeligt og ville helst ikke involvere andre
  hvad kan denne drøm symbolisere???

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Pia,
   tak for din drøm – spændende drøm! I forlængelse af blogindlægget kunne det jo handle om at du i situationen med dine venner har følt dig magtesløs (har der været en sådan i virkeligheden?). Eller at du – i forlængelse af Signes drøm ovenfor – er begyndt at blive mere selvstændig / står på egne ben ift. dine venner? Måske noget af dette giver mening.
   Bh Michael

   Svar
 17. Ninna

  Hej Michael..
  Synes virkelig det er spændende med drømmetydning..
  Jeg drømmer ofte at jeg tygger tyggegummi, og så sidder det fast i alle mine tænder – når jeg så prøver at tage tyggegummiet ud af munden, hænger mine tænder fast i det og falder dermed med ud.. Det er faktisk altid det samme der sker i min drøm om tænder..

  Kh Ninna..

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Ninna,
   spændende drøm! Og jeg er glad for at du også syntes drømmetydning er meget spændende! Nu kender jeg jo ikke dig og din livssituation, og i den situation er det altid svært at gætte. Det med konstant at gå rundt og tygge tyggegummi ser jeg meget som et teenagefænomen (jeg kender i hvert fald ikke mange voksne der gør det :-) ) – og måske det så derfor handler om det at du nu er ved at blive “helt voksen” med alt hvad det indebærer ift. at tage ansvar for eget liv, sige til og fra etc. – i forlængelse af blogindlægget ovenfor.
   Bh Michael

   Svar
 18. Hanne

  Jeg har igennem længere tid haft lidt isnen i en kindtand i nederste række, og går til tandlæge i morgen for at få det undersøgt. I nat drømte jeg, at det gjorde sindsygt ondt og, at jeg rykkede tanden ud i form af to fuldstændigt ødelagte dele og smed dem væk. Det skal siges, at jeg oplever nogle meget voldsomme og svære ting i min hverdag for tiden.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Hanne –
   tak for din drøm og kommentar! I forlængelse af blogindlægget ovenfor, ja så kunne din drøm jo godt handle om at du kæmper en brav kamp for at håndtere det der sker i dit liv lige nu. Den kunne også ganske enkelt bare være et udtryk for dit ønske om at få fikset den tand der giver dig smerter :-) Bh Michael

   Svar
 19. Malene

  Hej
  Jeg drømte jeg vågnede op i en hospitalsseng med troen på, at jeg var indlagt med ondt i maven. Min besøgende veninde fortalte mig så det var kræft. Først græd jeg helt vildt og farede forvildet rundt og oplevede folk ignorede mig. Så begyndte jeg at tabe mine tænder! Sygeplejesken smed dem bare ud, jeg bad hende samle dem op igen og blev vred på hende. Jeg tabte 11 tænder. :(

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Malene,
   tak for din spændende og meget skræmmende drøm! I nogle tilfælde kan drømmene fortælle os om vores krops fysiske tilstand, og jeg vil lade det være op til dig at tjekke om der kunne være noget om det. Dog er det oftere sådan, at fysisk sygdom i drømme er udtryk for noget der mentalt er en “sygdom”. Altså ikke psykisk sygdom som sådan, men mere at der er nogle tanker/adfærd som er “syge” / som gør dig “syg”. I kombination med at du taber dine tænder bliver det jo svært for mig at gætte på hvad der er på spil i dit liv. Men det er jo interessant det med, at du er indlagt for hvad du tror bare er ondt i maven, som så viser sig at være kræft. Er der noget i dit liv som du på en måde ignorerer / “slår væk” som mindre vigtigt, men som stille og roligt er ved at “æde dig op indefra”? Noget som “giver dig ondt i maven” (følelsesmæssige problemer mærkes jo tit som en “knude i maven”)? …og som altså i sidste ende tager styrken/kræfterne fra dig (tænderne der ryger ud). Måske noget af dette giver mening? Jeg holder torsdag i næste uge foredrag om drømme – måske det var noget for dig? Se mere her: http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/. Bh Michael

   Svar
 20. Pernille

  Hej!
  Jeg må også lige høre, om en tilbagevendende drøm jeg har.
  Jeg drømmer at jeg tygger tyggegummi og simpelthen ikke kan få det ud af munden. Det bliver sejt og hårdt og jeg hiver stykker ud af munden , men der bliver ved med at komme mere tyggegummig og jeg føler det vokser i munden på mig. Jeg bliver bare ved med at hive det ud fordi jeg ikke kan snakke ordentligt, men det hjælper ikke. Når jeg vågner er det meget voldsomt, jeg husker drømmen tydeligt. Har drømt det nok 10 gange indenfor det sidste halve år.
  Hvad kan dette symbolisere?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Pernille –
   sikke en spændende drøm du har haft! Det er faktisk en drøm jeg støder på ofte – dvs. noget mange drømmer om; at deres mund på en eller anden måde er fyldt op så de ikke kan tale. Typisk vil det handle om en følelse af ikke at blive hørt (fordi andre fylder for meget) – eller at noget i en selv forhindrer, at man får sagt noget, eller talt om det man gerne vil / bør tale om. Måske også på den måde, at det der reelt ender med at komme ud af ens mund (altså det du i virkeligheden siger/taler om) lidt er noget volapyk – i hvert fald noget som ikke har essens/ikke er så vigtigt. Mon noget af dette giver mening? Jeg holder torsdag i næste uge foredrag om drømme i Kbh – måske det var noget for dig? Se mere her: http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/. Bh Michael

   Svar
   1. Pernille

    Det giver mening ja. Hvad kan jeg bruge det til, tænker du, hvis man skulle være mere konkret? Jeg undrer mig også over, hvorfor denne drøm med sejt tyggegummi er så voldsom for mig. Jeg kan vågne og få et helt chok over, hvor virkeligt det føles? Det tyder jo ikke på noget trist eller traumatisk?
    Hvad betyder det, at man bliver ved med at drømme den samme drøm?
    Jeg ville rigtig gerne til foredrag. Jeg er bare fra jylland. Giv endelig lyd, hvis du skulle ske at holde et foredrag i Aarhus.

    Svar
    1. Michael Rohde Forfatter

     Hej igen Pernille – ja du skal jo prøve at relatere det til dit vågne liv – er du ved at blive kvalt i et eller andet, og hvad kan du gøre for at undgå det? Først når du tager action og agerer i tråd med den indsigt drømmen har givet dig vil du stoppe med at drømme den. Ja – Aarhus skal der bestemt holdes foredrag i – jeg ved dog ikke helt hvordan jeg skal “angribe” Aarhus, i København er det stadig svært at få mere end ca. 10 deltagere til trods for at det lige nu ikke koster mere end 175,- at deltage.
     Bh Michael

     Svar
 21. Sine

  Hvor sjovt, jeg har også – ligesom Pernille, senest drømt en del gange, at jeg havde en masse tyggegummi jeg tykkede og som så satte dig fast i tænderne, og var viirkeligt svært at få ud. Var blødt, noget rigtig klisterstads, hvor man bare kunne trække op til lange “tråde” tyggegummi ud eller små klumper, og der var meget. Jeg har også drømt, at jeg i stedet for tyggegummi havde knust glas til at sidde oppe i tænderne, som så knaste. Det gjorde ikke ondt, havde “konsistens” lidt ala knust is, og fyldte hele min mund. Jeg kan ikke huske, om jeg også før dette drømte, at jeg havde løse tænder.

  Hvad kan dette mon betyde ?

  Svar
 22. Michael Rohde Forfatter

  Hej Sine –
  prøv at læse mit svar til Pernille – er der noget af dette der giver mening for dig? Knust glas ses i drømme ofte som noget meget skrøbeligt der er gået i stykker/bristet. Måske håbet om et eller andet. Og følelserne forbundet med dette kan jo gøre, at du nogle gange har svært ved at få talt ud- eller måske simpelthen trænger til at tale om det håb eller ønske der er bristet for dig – hvis det ellers giver mening. Bh Michael

  Svar
 23. Maja

  Hej Michael.
  Jeg kan se at indlæggene her handler om at tabe tænder. Indtil i nat har jeg ikke drømt (i hvert fald ikke hvad jeg kan huske) om tænder, men i nat drømte jeg at jeg havde to rækker ekstra tænder i højre undermund. Tænderne var placeret på hver sin side af de ‘normale’ tænder. Først syntes jeg de nye tænder så lidt ulækre ud, men efter at have børstet dem forsvandt snavset fra dem, og selvom det var lidt underligt at have så mange ekstra tænder, syntes jeg at de så fine ud.
  Mit eget bud er at de ekstra tænder kan handle om kreativitet som optager mig en del for tiden. Kender du andre arketypiske bud på ekstra tænder?
  Mvh. Maja

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Maja – spændende drøm! Godt bud du selv kommer med! Et andet bud kunne være det klassiske “styrke”-billede som tænder kan være – altså at du på en måde / i en del af dit liv (måske det kreative) føler dig meget stærk, har ekstra meget styrke, hvilket giver dig en god følelse. Drømmen kan så sige – brug den, den er der! God weekend. Michael

   Svar
 24. Nanna

  Da jeg flyttede hjemmefra sidste år, drømte jeg “sjovt nok” at jeg tabte og tyggede på mine tænder.
  I nat drømte jeg, at jeg i en matematiktime fik to rokketænder. Jeg var ret bange for at rykke dem ud, da jeg lige havde fået dem, men endte alligevel med at gøre det, fordi dem der sad ved siden af mig, syntes jeg skulle gøre det. Efter jeg havde gjort det, begyndte jeg at tygge på mit tyggegummi, men jeg kom i tanke om, at jeg egentlig ikke havde noget tyggegummi, og skyndte mig at spytte det ud i min hånd. Det var mine kindtænder, jeg havde tygget på, og jeg kunne blive ved at spytte flere og flere tænder ud i hånden. Det var nogle virkeligt grimme tænder, og nogle af dem havde jeg fået tygget over i halv. Da jeg var færdig med at spytte tænder ud, kunne jeg trække mine 3 sidste tænder i munden ud, så det gjorde jeg. De sad fast sammen, og da jeg fik dem trukket ud af min mund kunne jeg se, at det egentlig var 3 små blomster.

  Jeg drømmer meget – og detaljeret – så det her er den korte version, der bare handlede om tænder.

  Svar
 25. Michael Rohde Forfatter

  Hej Nanna –
  ja, jeg kan tydeligt fornemme at du har godt kontakt til dine drømme, og der er meget detalje på det du kan huske af dine drømme. Super dejligt! Og meget interessant med blomsterne, måske et billede på at du taber tænderne fordi du er i en form for faseovergang, og det næste i dit liv bliver noget meget lovende. Bh Michael

  Svar
 26. Camilla

  Hej!
  Jeg drømmer at jeg taber mine tænder, eller at nogen af dem flækker.. Og det sker altid, at jeg tygger eller bider så hårdt sammen, så de til sidst ryger ud.. det er en ret ubehagelig følelse. Jeg får altid den mest ubehageligste nattesøvn, nu skal det også siges at jeg har haft meget om ørerne her på det sidste.
  Hilsen herfra -

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Camilla,
   du har haft meget om ørerne skriver du – drømmen derfor igen måske et billede på at du kæmper en brav kamp for at holde sammen på det hele. Det er interessant det du skriver med, at du bider så hårdt sammen, at de falder ud. Måske du er for hård ved dig selv – måske du kan løsne lidt op i din tilgang til tingene, og ikke være så “sammenbidt”. Har du overvejet meditation/mindfulness? Bh Michael

   Svar
 27. sanne

  Hej.
  jeg har også drømt det op til flere gange i den seneste styk tid. Jeg er 18 år og er blevet mor til en pige fra fire mdr siden.
  en af drømmene var at jeg og min mand og en som jeg var rigtige gode venner med fra et par år siden sad sammen. Min mand og den gode ven sad og spillede xbox. Også siger jeg til min mand at jeg har tabt alle mine tændere. Han siger ikke noget, hvorefter den gode ven siger til min mand kig til din kone, hun har tabt alle sine tænder. Og han så siger det ikke vigtigt jeg spiller lige nu

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Sanne,
   tak for din kommentar og drøm. Ja det er jo noget af en mundfuld at blive mor, og drømmen kunne være et billede på, at du står meget alene med det lige nu. Din kæreste (såfremt man tolker drømmen med det der kaldes den ydre vinkel, altså at din kæreste i drømmen er et billede på din virkelige kæreste) virker ikke til at kaste så mange kræfter ind i det faktum, at I har fået et barn sammen. Fortæl ham om din drøm, og fortæl ham hvordan du godt kunne tænke dig at han involverede sig mere i alt det der nu skal ske da I nu har et barn sammen. Men vær også realistisk. Bh Michael

   Svar
 28. Malene

  Hej,

  Jeg har haft en meget ubehagelig drøm som forgår i Jylland hos min mormor og morfar. Det skal lige siges at jeg ser dem sjælendt og at de er naboer til min mormors bror og svigerinde – Tove og Jacob.
  I drømmen optræder min mormor, Tove, min mor, min kusine og mig. Vi bor alle i en by der hedder Linde, tæt på Randers, og der render en tandmorder på fri fod. Om natten holdte han hele tiden øje med Tove – pg en dag beslutter de sig for at Tove skal bo hos min mormor, og min mor skal gå ind i deres hus fordi, den der tandmorder kun er ude efter ældre kvinder.
  Min mormor og jeg ser på en måde en film, for at prøve at finde en udvej – filmen handler om hvordan den morder ødelægger tænderne. Han kysser først de gamle, så begynder han at rører ved tænderne og det siger en skrækkelig lyd i drømmen. Så tager han en bordemaskinr frem og vil borde i tænderne – men kun for at lave mellemrum mellem forbrænderne – OG BANG, så vågnede jeg med et chok.

  Ps. Mig og Tove har ikke noget forhold til hinanden, mødes kun til familie frokoster.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Malene,
   jeg beklager meget det alt for sene svar – men som du kan se nedenunder så får jeg rigtig mange henvendelser (også på de andre blogindlæg), og jeg kan slet ikke følge med. Derfor bliver det også et meget kort svar. Jeg hæfter mig ved det med de ældre kvinder som tandmorderen er ude efter – måske det er et tema i din familie, at det er “skrækkeligt” som kvinde at blive ældre (det er kun kvinder han er efter?), at man helst ikke vil se det i øjnene/acceptere det. Det er svært for mig at komme med en mere præcis tolkning udfra hvad du har beskrevet. Bh Michael

   Svar
 29. Freja

  Det er godt nok et stykke tid siden at jeg havde den her drøm, men det er en drøm der kommer en gang i mellem.

  Den starter altid med at jeg er på vej i seng og jeg står og børster tænder og lige pludselig falder alle mine tænder ud, og vasken bliver fyldt med blod og jeg prøver at skrige, men min mund er helt fyldt med blod og tænder, så jeg prøver at spytte tænderne ud i vasken, og så bliver vasken også fyldt med blod og et par tænder. Det er ligesom om at jeg bliver kvalt i blod og tænder?

  Har undret mig lidt over den her drøm, for synes den er meget voldsom.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Freja – ja det lyder som en voldsom drøm! Mange af disse tanddrømme opleves ofte meget voldsomme. Har du læst hele blogindlægget ovenfor? Det kan jo være et billede på nogle af de ting som er beskrevet i indlægget, at du kæmper med at blive voksen/stå på egne ben/frigøre dig af dine forældre, eller du måske føler, at du ikke helt slår til.
   Bh Michael

   Svar
 30. Louise

  Hejsa! :) nu har jeg læst nogle af de andres historier og det overrasker mig hvor mange der går og drømmer at de taber deres tænder. Jeg synes dog ikke at jeg kan se mig selv passe ind i nogen af “begrundelses mulighederne” hverken her eller andre steder på nettet :/ .. Jeg bliver snart 25, jeg arbejder som pædagogmedhjælper i vuggestue, jeg føler egentlig at mit liv er perfekt lige nu, fantastisk arbejde, dejlig kæreste, god økonomi, gode venner og skøn familie, og har det godt med mig selv. MEN jeg drømmer meget tit, og rigtig mange gange handler mine drømme jo om at jeg taber mine tænder. Jeg mærker først at en sidder løst, jeg rør ved den og den hænger kun i en tynd tråd. Jeg prøver desperat at få “sat den på plads” i håb om at mit tandkød vil “hele” rundt om den igen. Men det bliver værre og pludselig er det flere og flere tænder – står tilsidst (som mange beskriver) men munden overfyldt af løse tænder, en forfærdelig følelse! Jeg kan ikke lukke munden pga tænder og følelsen at at bide i sine tænder og mærke tandrødderne rive inde i munden. Jeg. Spytter de mange tænder ud i mine hænder – det bløder ikke og gør ikke ondt. Men er meget ubehageligt. Jeg kigger mig i spejlet og ser forfærdelig ud med kun få tænder der stadig sidder i munden . Jeg græder og er angst for hvad folk vil tænke og hvordan jeg får nye tænder ? Skal jeg ha kunstige tænder eller kan de sætte mine gamle tænder i igen? Det skal lige siges at jeg ikke har været til tandlæge i 5 år , pga tandlæge skræk og synes det er spild af penge når jeg ikke har ondt i nogen tænder.. Men aldrig har haft tandproblemer, og ellers har pæne tænder. Men når jeg vågner af tandmarridtet er det første jeg tænker ALTID ( nu skal jeg snart tage mig sammen og gå til tandlæge !!! For tænk hvis det skete rigtigt!) kan det være fordi jeg ikke går til tandlæge at jeg drømmer det ?
  Mvh Louise :)

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Louise, også til dig skal jeg beklage det alt for sene svar, men som du kan se får jeg rigtig mange henvendelser (også på de andre blogindlæg), og derfor bliver svaret kort. For det første så syntes jeg da, at du skal se at komme til tandlægen :-) Dernæst – hvis der ikke er noget i blogindlægget der rammer din situation, ja så er det jo svært for mig udfra hvad du har beskrevet at nå frem til en rammende tolkning. Det ville kræve en uddybende snak om dig og din livssituation, tanker m.v. Men i og med at du er 25 kunne drømmen jo stadig være et billede på, at du arbejder på at gøre dig fri af dine forældre, dine omgivelsers forventninger m.v. Har du lyst til at gå dybere ind i din drøm tilbyder jeg drømmecoaching, se mere her: http://dreamalive.dk/drommecoaching-enkelt-session-og-klippekort-5-gange/. Bh Michael

   Svar
 31. Aviaaja

  Hej
  Jeg drømte her forleden at jeg prøvede at hjælpe en pige mod at blive voldtaget og begyndte så at slås med manden efter at havde slås med manden i længere tid begyndte han at trykke mine tænder indad og jeg kunne mærke mine tænder var ved at falde ud og smage blodet. Jeg vågnede og var så bange. Hvad kunne det mon betyde?
  Venligst Aviaaja.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Aviaaja,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/. Bh Michael

   Svar
 32. Stefan

  Hey
  Jeg har et par gange om året drømt, mine tænder begynder at sidde løst og jeg kan tage dem ud en af gangen. Jeg husker det ikke som det gøre ondt, når jeg gøre dette. Men i nat drømt jeg det meget mere voldsomt end jeg har gjort før. Det starte med mine fortænder var løste og da jeg mærkede efter var en 8-10 tænder løse. Jeg tog dem ud uden det gjorde ondt. Det der så er mere voldsomt end før var, at resten af mine tænder smulerde i munden og jeg hele tiden spyttede tandstykker. Kunne mærke de knasede mellem mine gummer. Det har jeg godt nok ikke prøvet før.
  Mvh.
  Stefan

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Stefan,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/. Bh Michael

   Svar
 33. Frk K

  Jeg har i går haft tre elever til eksamen. Det gik ikke så godt for dem, de fik 02, 02 og 00. Jeg havde det frygteligt og i nat drømte jeg så at en af mine visdomstænder var løs. Jeg kunne så ikke få den helt ud og den blødte voldsomt.
  Det giver jo god mening at læse at det kan betyde en følelse af ikke at slå til. Det var jo mine elever, som jeg har lært op, der klarede det dårligt. Øv! Oven i købet er det en visdomstand.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Frk. K.,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/. Bh Michael

   Svar
 34. N

  Hej Michael,

  Jeg har igennem det sidste års tid haft drømme om at jeg har en rokketand, som jeg rokker løs – eller også har jeg en madrest siddende, som jeg prøver at skrabe af – hvorefter jeg taber min tand.
  Jeg oplever ingen smag eller smerte i drømmen, men bliver meget, meget ærgerlig og når jeg vågner er jeg stadig overordentligt brødebetynget.

  Mvh. N.

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej N.,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/. Bh Michael

   Svar
 35. Julie

  Hej.
  Jeg drømmer meget, men er lige vågnet, og drømte at mine visdomstænder faldt ud, og jeg derefter kunne tage tage hele tandrækken ud i undermunden. I drømmen sidder jeg, og spiser kage, sammen med en masse børn. Hvad kan denne drøm mon betyde?
  Hilsen Julie

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Julie,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/. Bh Michael

   Svar
 36. Nathalia

  Hej Michael,

  Jeg fik en meget ubehagelig drøm i nat. Jeg kan ikke huske, hvor jeg var til at starte med, men jeg var i et hus eller en lejlighed, jeg aldrig har set før. Der var meget lyst i hvert fald. Jeg var sammen med en veninde, jeg ikke har et tæt bånd med længere. Jeg bemærkede, at min højre fortand rokkede lidt. Jeg kiggede i spejlet, og det så ikke slemt ud. Lige pludselig prøvede jeg at hive den af, men så var den åbenbart blevet “klistret” sammen med venstre fortand sådan forneden af tanden. Altså, ikke nede ved tandkødet, men der ved emaljen. Det mærkelige var, at den var trukket ud, og det begyndte at bløde meget lidt, men den sad fast på venstre fortand. Lige pludselig begyndte mine fortænder bagi at falde af. Men kun ca. tre af dem, men det var, som om de heller ikke var faldet af, selvom de ikke sad fast i tandkødet, men at de bare dinglede i en række på en af de andre tænder, der sad fast. Det er svært at forklare, men det gjorde ikke særlig ondt, jeg syntes bare, det var overvældende, og jeg undrede mig over i drømmen, om det var akut, og om jeg skulle ringe til hospitalet eller noget. Min veninde ignorerede mig. Uanset hvor meget jeg græd og råbte! Jeg viste hende endda min mund. Hun kiggede ikke på mig eller noget. Jeg følte, jeg var lidt for hende.

  Lige pludselig var jeg uden for en kiosk af en art. Der stod min bedste veninde og snakkede til mig om sine problemer. Men hun ignorerede også, at jeg var helt oppe at køre og viste mine tænder til hende. Til sidst råbte jeg af hende, fordi jeg blev så frustreret! Så gik hun og råbte til mig, at jeg aldrig skulle kontakte hende igen. Jeg begyndte at græde og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg blev bare ved med at holde mine fingre i munden for at rette tænderne, så jeg kunne snakke. Der kom pludselig en korthåret kvinde forbi mig, men hun gik ind i mig, så jeg fik et lille skub. Jeg råbte af hende ad helvede til, mens jeg græd og var helt ude af den. Hun var ligeglad og lagde op til at gennemtæske mig. Jeg løb væk og havnede på et apotek, tror jeg, det var. Jeg gemte mig for damen, som kom hen mod mig langsomt. Jeg fangede mig selv i at græde i virkeligheden og var ved at komme til bevidsthed. Jeg vågnede så og havde grædt lidt.

  Hvad kan det betyde? For tænderne faldt jo ikke ud, selvom de ikke sad fast. Hvis det kan forstås?

  Hilsen Nathalia

  P.s, skal til tandlægen i dag. Og jeg er ikke bange for tandlæger, hvis det kunne være det…

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Nathalia,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 37. Jeanet Cardel

  Jeg havde en meget uhyggelig drøm om at jeg er ude på et meget usselt badeværelse,
  Sådan lidt gammeldags hospital. Her taber jeg så alle mine tænder i overmunden, men de hænger
  sammen som et gebis. Min mund er fyldt med blod, og jeg prøver at holde mine tænder på plads
  ved at bide sammen om dem, men det som om de er for store til at være i min mund, og klemmer,
  ligesom en ganenbøjle kan gøre. Det svært at få vejret og jeg panikker helt :/

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Jeanet,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 38. Esben Hjertmann Frederiksen

  Gab. Klokken er to, men jeg må hellere spørge, når nu Google har vist mig din blog.
  Jeg er lige vågnet efter en træls drøm.. I drømmen, kort fortalt., får jeg en lille meget gammel gård i gave. Den er vist nærmest fra vikingetiden eller broncealderen, men meget charmerende. Plads til heste, og med hund.. Dejligt altsammen. I starten af drømmen bliver der også udklækket 5-8 små fugleunger i en lille rede i min stald. Dem skal min far(der i virkeligheden er død) passe.
  Men så skal jeg og min bror lave en opgave for naboen, som pludselig er med i drømmen.. Min bror rager på en eller anden måde uklar med naboen, vi skilles med naboen som uvenner og jeg er nu lige vågnet efter i drømmen af have pillet knust glas ud af min mund.. masser af knust glas. ikke i tænderne men som sad fast i indersiden af læberne..
  Ret fin drøm der dog endte ubehageligt.. Men masser af knust glas i munden??
  Håber det betyder et eller andet, for det vækkede mig med en ret ubehagelig følelse..
  Esben

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Esben,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 39. Trine

  Jeg har fornylig haft en drøm som jeg måske har drømt 3-4 før i mit 43 årige liv. Jeg kan mærke med tungen at mine tænder har løsnet sig, jeg kan rokke dem løse med tungen. En efter en løsner de sig og jeg kan blive ved at spytte dem ud i min hånd. Til sidst har jeg ingen tænder tilbage, der er ingen blod i min mund, men den alt overvejende følelse er forfærdelse og en dyb sorg over at alle mine tænder er væk. Handler drømmen blot om forfængelighed og det at blive ældre som beskrevet under denne type drømme? Eller stikker der noget mere under jeg ikke kan gennemskue? Jeg har igennem længere tid 2-3 år befundet mig under stort følelsesmæssigt pres pga. Skilsmisse uvenskab og store familieudfordringer? Har desuden egen virksomhed og er udfordret mere end jeg egentlig har overskud til. Slås også med økonomiske problemer og Retssager som følge af skilsmissen. Ved jeg er stresset, men måske egentlig først hvor meget, ved at sætte ord på min tilstand og egentlig næsten svare på mit eget spørgsmål. Kan du hjælpe mig ifh. Om hvad det er min underbevidsthed prøver at fortælle mig?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Trine,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 40. Julie

  Hej…
  Jeg har i flere år haft bøjle på, og har nu noget ståltråd der skal holde mine tænder på plads. Det er 4 år siden jeg fik taget min bøjle af.
  I nat drømte jeg, at jeg havde ganebøjle på, som normalt sidder fast – Men den her røg ud ved at knæk og der var blod over alt, der gik ikke længe før jeg bare kunne knække mine tænder eller hive dem op. Jeg vågnede i et sæt og var overbevist om det var sandt.. Hvad kan dette betyde?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Julie,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 41. Maria

  Hej Michael
  Jeg drømte i nat at jeg knækkede det nederste a en tand ud ( så hele tanden røg) jeg blev vildt ked af det og ringede til min mor og ældre søskende ( ingen tog deres telefon) men bekymring gik på tandlæge regning – efter lidt tid kunne jeg så spytte tænder ud mange! Men havde ikke hul efter dem men gemte dem for at tandlægen kunne sætte dem på plads ( selvom jeg ikke havde huller efter dem) senere drømmer jeg så at jeg føder en lille dreng, mørkt hår brune øjne ( har for nylig hørt en sige ‘man kan ikke stole på fyre med brune øjne)
  … Hvad betyder alt det her

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Maria,
   tak for din kommentar og din drøm! Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Jeg tilbyder også drømmecoaching, hvor jeg kan hjælpe dig til at forstå din drøm: http://dreamalive.dk/drommecoaching/.
   Bh Michael

   Svar
 42. camilla

  Hej michael. Jeg finder at jeg tit drømmer at mine tænder sidder løst for derefter at falde ud. Sidste gang var det en hel håndfuld. Jeg vågner altid med følelsen af at have haft et mareridt, altså rystende og med hjertebanken. Disse drømmer kommer altid i forbindelse med en eksamen, gerne eftetfulgt af drømmen om dårlige karaktere og andet. Kan det være tegn på stress over eksamen? Hilsen camilla

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Camilla – jeg tror bestemt det er et tegn på din stress over eksamen – at du er bange for at det ikke går m.v. :-) /Michael

   Svar
 43. Kitt

  Hey MIchael, jeg har haft drømme at mine tænder falder ud i mange år og med jævne mellemrum. For det meste har det været drømme hvor mine undertænder på en en eller anden måde er kommet ud over mine overtænder, som om jeg havde underbid, men ikke havde plads til tænderne. I drømmen skar jeg tænderne mod hinanden indtil de enten knustes og faldt ud i stumper i min hånd, eller også kunne jeg trække dem ud fordi de var løse, eller jeg spyttede hele tænder ud i hånden. Det jeg husker bedst er følelsen af mine tænder der skærer mod hinanden og det store mareridtsagtige ubehag herved. Det har altid været det eneste jeg husker fra de her drømme. Der er også den her angst for at miste tænder indimellem i drømmene, ala forfængelighedstingen.
  Her forleden havde jeg en drøm hvor den tand jeg måtte hive ud af min mund var blodig og slimet og større end de tænder jeg normalt har drømt om. Jeg husker at jeg var bange for hvad der skete med mig. Og den var meget ubehaglig.

  Mvh
  Kitt

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Kitt,
   det lyder som om tanddrømme er et hyppigt tilbagevendende fænomen hos dig :-) Måske du – apropos dine først beskrevne drømme – reelt skærer tænder når du sover?
   Bh Michael

   Svar
 44. Laura-Cecilie

  Jeg har tit drømme om at mine tænder smuldre og falder ud….samtidig med at de nogle gange “bare” er løse. Men det skifter meget mellem om jeg er alene eller sammen med nogle, men jeg bliver altid super ulykkelig i drømmen når det sker.
  Jeg er lige flyttet til London som au pair hos en helt fantastisk familie, så kan ikke forstå hvis det skulle komme her fra, men samtidig går jeg og venter på svar fra mit universitet om de har godkendt min orlovsansøgning.

  Har ingen idé om hvad mine drømme betyder, udover at jeg næsten altid kan huske dem når jeg vågner.

  Glæder mig til dit svar :)

  Svar
  1. Patrick Hansen

   Hej Michael.
   Jeg har ofte en drøm, det kan være i hvilken som helst situation, men hvor min kæbe låser sig fast, og det gør fysisk ondt på mig i drømmen, det sker gentagende gange i løbet af en drøm. dog har jeg aldrig kunnet mærke noget når jeg vågner. men det jeg kan huske smerten fra drømmen. hvad kan dette være et tegn på? :)

   M.v.h Patrick Hansen

   Svar
  2. Michael Rohde Forfatter

   Hej Laura-Cecilie – ja det er jo også svært for mig at vide, når jeg ikke kender dig og din situation nærmere :-) Men selvom du er kommet til en god familie, ja så kan det jo stadig være overvældende og stresset pludselig at stå der med en hel del ansvar selv, alt foregår på engelsk med videre. Jeg håber du fik orlov!
   Bh Mcihael

   Svar
 45. louise

  Hej michael.
  Jeg har i nat også drømt om faldene tænder.
  Landet ligger sådan her, at jeg for 5 dage siden, har fået togskinner, efter mange års ønske om det, og jeg får dem gratis da jeg er over 18 og det er en forsømmelse fra min børne tandlæge. Men nok om det. Jeg drømmer at jeg køre i bil, sammen med min far og min kæreste. Jeg er lige begyndt at kunne spise rigtig mad i drømmen ( hvilket jeg ikke kan i virkeligheden da det stadig gør ondt) så jeg er super glad i drømmen, og spiser mine yndlings chips! Mens jeg tygger, er der noget der klirrer fra min bøjle, og jeg mærker efter, og mærker så, at en af togskinnerne har revet sig løst, jeg bliver panisk og kigger mig i bagspejlet, og ser at min ene hjørnetand hænger løst! Jeg begynder at græde, og hidse mig op, og min far ringer straks til tandlægen men uden held.. vi køre så hen til tandlægen, og når vi er der, er det slet ikke tandlægen, men en tank station, vi holder stille, og det bliver mørkt, og pludselig kommer en kæmpe flodbølge ind over os, og kun bilen reder vores liv, også vågner jeg op…. Hvad kan alt dette hurlumhaj betyde?
  Mhv louise :-)

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Louise – og tak for din spændende drøm! Ja det er jo svært for mig at vide hvad der ellers sker i dit liv. Flodbølgen vidner i hvert fald om store “omvæltninger” i dit liv – eller i hvert fald noget som potentielt stresser dig meget. Det er jo efterhånden noget tid siden du har haft drømmen, så jeg ved ikke hvor du er henne i dag med dine tandrømme?
   Vil du selv gå ind i arbejdet med dine drømme kan du købe bogen ”Drømmens symbolik” af Tom Chetwynd – den syntes jeg er en god bog at starte med. Jeg vil også have dig i mente når jeg udgiver min egen bog om drømme – den bliver en nede-på-jorden praktisk guide til hvordan du kan arbejde med dine drømme og som resultat få et mere givende og glædesfyldt liv.
   Bh Michael

   Svar
 46. Maria

  Hej Michael,
  Tusind tak for et godt indlæg. Jeg er rigtig glad for at jeg fandt det. Jeghar mange gange undret mig over denne type drøm, og der var engang nogen som havde fortalt mig at det symboliserede økonomiske problemer, men jeg må sige at det du fortæller i indlægget her giver meget mere mening for mig. Og det giver en del af forklaringen på hvorfor jeg drømte det så meget.

  Jeg drømte i rigtig mange år at mine tænder falder ud, og jeg mærker med mine fingre at de bliver løse. De falder ud og jeg prøver desperat at sætte dem fast igen. Nogle gange i drømmene begynder de at sidde lidt fast igen, og andre gange faldt de bare ud igen. Jeg har faktisk ikke længere de drømme, så jeg må en eller anden måde have fåetdet forløst.

  Svar
 47. Marie Louise

  Jeg drømte i nat at jeg var til tandlæge. Tandlægen sad nærmest ovenpå mig og rev alle mine hjørnetænder ud med en stor gammeldags tang én efter én. Da vedkommende (kan ikke huske om det var en mand eller kvinde) havde revet den første ud valgte tandlægen at smøre noget bedøvelsescreme på tænderne da jeg var bange for smerten. Uhyggelig og ubehagelig drøm. Hvad kan dette mon betyde?

  Marie Louise, 24 år

  Svar
 48. Frederikke K

  Hej..
  Jeg drømte Idag i min middagslur at jeg tabte mine tænder, det var som om at det var mælketænder som man kunne rokke ud med tungen.. Den ene faldt ud efter den anden. Og det gjorde de samtidig med at jeg var til sleepover.. Jeg vågnede op og havde det rigtig dårligt, fordi jeg stadig havde det som at jeg kunne mærke følelsen af at tabe en tand.. Hvad kan det betyde? :-)

  Svar
 49. Maria Nielsen

  Hej.
  Jeg kan forstå at du har meget travlt, men nu prøver jeg alligevel.
  Jeg drømte en drøm her i nat, om at jeg var til sang. Det var ikke det sted jeg normalt går til sang, det var en kæmpe bygning, med mange rum. Men min sanglærer var dog den samme. vi var i et stort rum, hvor vi bare snakkede. Så begyndte hun at tale om at jeg skulle melde mig til The Voice, som du nok ved, er det en sangkonkurrence. I drømmen stod hun for den, sammen med nogle andre. Hvis jeg skulle være med ville de være nødt til at snyde, da de allerede havde fundet deltagerene. Jeg blev ved med at finde grunde til hvorfor jeg ikke skulle være med, ting der også er “i virkeligheden”. Og så begyndte mine tænder at flække, og blive løse. De gjorde også ondt, det var faktisk meget ubehageligt, det føltes fuldstændig virkeligt. Jeg gik i panik, og løb rundt på hele skolen, med hånden over munden, for at der ikke var nogen der ville se det. På en eller anden måde fandt jeg ud, og så begyndte jeg at hjælpe nogle af deltagerene i konkurrencen med at vaske en eller anden tank. Og så kan jeg ikke rigtig huske mere. Inden det drømte jeg at jeg sad med familien (ikke kun den nærmeste) og tegnede, men jeg var rimelig mut for mine tegninger blev ikke gode, men den del er lidt mere “sløret”

  Efter dit indlæg synes jeg at det giver lidt mening, men jeg er ret forvirret alligevel, så jeg håbede at du måske kunne hjælpe mig lidt.

  På forhånd tak.

  Mange hilsner, Maria.
  Jeg håber at høre fra dig.

  Svar
 50. Malene

  Hej
  Jeg oplever også af og til at jeg drømmer at jeg mister mine tænder. Det er altid en drøm, der giver mig mareridt. Nogle gange mister jeg kun få tænder andre gange alle sammen. Hver gang, uanset hvor mange jeg mister, er det vildt ubehageligt og jeg har følelsen af at min mund at proppet med tænder og de sidder i vejen og forhindrer mig i at snakke. Jeg er altid ulykkelig i drømmen.
  I nat drømte jeg at jeg sad i kørestol pga. muskelsvind sygdommen. Jeg var sammen med en masse mennesker til en slags skolefest. Jeg kørte ud på toilettet, hvor jeg mistede to tænder. Oven i det blev jeg syg. Kunne ikke trække vejret ordentlig, hvilket kom sig af mit handicap. Jeg græd og ville på sygehuset, men min lærer var meget langsom og forsvandt hele tiden. Jeg lå på gulvet og kunne ikke gøre noget. Da læren endelig hjalp mig ville han kun køre mig til lægen og ikke syghuset. Kæmpe katastrofe!! og så vågnede jeg…
  Hvad kan den her underlige drøm, hvor jeg var i en helt anden krop og mistede mine tænder, være tegn på?

  Kh Malene

  Svar
 51. Mille

  Jeg har de sidste par år drømt op til flere gange at mine tænder faldt ud, og dette skete så igen i nat. Jeg synes det er 3 interessante bud på hvad det kan være. Dog må jeg udelukke den sidste da jeg kun er 24 år. Da jeg var 13 år slog jeg for tænderne ned i et marmor bord og de flækkede fik plastisk på og fik at vide at det kun ville holde et par år ( sidder forsat på) så har altid bildt mig selv ind at det nok er det der sidder i min underbevidsthed

  Svar
 52. Thanh

  Hej Michael,
  Jeg har lige drømt at min store kindtand er faldet ud. Tager ud til to forskellige tandlæger og hører om de kan sætte den på, men de ser sorgmodig på mig og siger at min tandkød er faldet og hævet og jeg muligvis har det der… kræft. Jeg græder og hulker i drømmen, for kommer ikke se min 6 årige vokse op… det gik mig så meget på, at jeg vågnede og havde tåre på kinden og øjnene. Frygtelig følelse – hvad betyder det? 1000 tak hvis du kan komme med tolkning af min drøm.

  vh thanh : kvinde 30 år

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Thanh,
   ja det er jo bestemt ikke nogen sjov drøm! Ofte er sygdomme i drømme mere et billede på ødelæggende mentale tænkemåder (altså måder/mønstre du tænker på, som er “syge”, altså ødelæggende for dig). Men har du mulighed for det syntes jeg da, at du også skal få lavet et fysisk check up, bare for at være på den sikre side. Jeg hælder nu mest til, at din drøm mere er et billede på noget psykisk/stressende, som gør det svært at være dig lige nu (og altså være der for din datter). Bh Michael

   Svar
 53. Nina Toft

  Hej Michael
  Jeg har netop drømt at alle mine tænder faldt ud, følelsen af at jeg måtte fumle med de sidste tråde for at få dem fri. En hel håndfuld tænder. Jeg ringede til tandlægen, men vi snakkede om mine hundes tænder, og da jeg ikke mente de fejlede noget, sluttede vi samtalen af. Jeg kiggede mig i spejlet og nye tænder var på vej .. Og det gav mig en smule ro, trods den voldsomme oplevelse af at miste dem.

  Nina Toft, 25 år gammel kvinde

  Svar
 54. Mette Rasmussen

  Kære Michael

  Jeg ved du har fået mange kommentarer men jeg vil alligevel lige prøve at spørge dig.

  Jeg drømte i nat at jeg fik slået en tand ud som jeg prøvede at finde for at kunne gemme den og en der blev løs rokkede.. Jeg husker det var ved ‘vold/ulykke’ med mennesker involveret, jeg blev meget ulykkelig og frustreret.

  Jeg står lidt i en krise med flere venner jeg har troet på har vendt mig ryggen og er i en livskrise med tanker omkring ny uddannelse og arbejdsskift og bearbejdning af gammel familiemønstre der har påvirket mig gennem livet med dårlige forhold. Jeg er hoppet ud for et år siden og er lige stoppet et meget utrygt forhold på 4 1/2 måned hvor personen havde meldt ud de ikke kunne være der for andre mennesker og i et forhold. tror du det kan have noget med det at gøre? hvad kan man bruge det til på en positiv måde?

  Mvh Mette 35 år

  Svar
 55. Maria plougmann

  Hej

  Jeg har nogle gange nu drømt at jeg sad til en fest eller familie komsammen. Så lige pludselig begyndte mine tænder at falde ud. Nogle skuldrene og jeg fik en håndfuld eller 2 fyldt med tænder. Jeg sad og prøvede at skjule det men det blev opdaget af nogle. Jeg havde et par tænder tilbage efter.
  Jeg bestilte da tid hos tandlægen og fik en anden end jeg plejer da ham der plejer at være der var på orlov.
  Tandlægen sagde så at han ikke undrede sig om de var faldet ud og at han havde set det komme. Han havde bare troet det først ville være om nogle år.
  Han undersøgte mig og der var 3 løsninger. 1 gebis,2 noget med at der var nogle andre tænder på vej som man kunne hive op, 3 kroner på. Jeg ville have Nr 3. Det ville koste 6 9.00 kr. Og det ville jeg aldrig kunne få. Så var der en fond man kunne søge om hjælp men det var kun til en tredjedel af beløbet.

  Så skete der ikke mere andet end frustration over at få penge til det.

  Første gang jeg har drømt om at tabe tænder eller i hvert fald første gang jeg kan huske det.

  Meget voldsom drøm syntes jeg.

  Mvh Maria 35 år

  Svar
 56. Laura*

  Hej,
  Jeg skal op til eksamen og skal analysere novellen Osvald og Rosa af Dan Turéll. Den handler om Osvald og Rosa, hvor Rosa en dag mister alle sine tænder og så bliver Osvald alkoholiker. Osvald kan ikke holde ud at kigge på Rosa. Hun kan kun spise bananer og blødt brød. En dag får Rosa masser af penge mellem hænderne og køber sig et nyt gebis. Hun sætter sig ned på kroen hvor han plejer at komme og da han kommer smiler hun og går sin vej.
  Osvald ender ensom og gammel og har det samme mareridt: Han falder ned i et stort sort hul, pludselig får det sorte hul store, skinnende og hvide tænder. Tænderne begynder at klapre tættere og tættere sammen omkring ham, men lige før, at de flår ham bliver hullet blødt og tænderne forsvinder. Han selv bliver til en banan, der bliver most og opløst langsomt i en hals.

  Håber du kan hjælpe mig!
  Mange hilsner Laura

  Svar
 57. Helene

  Hej!
  Jeg drømmer ofte at mine tænder er løse og jeg oplever frygten for at miste dem. I nat drømte jeg at mine tænder faldt ud flere ad gangen og at jeg greb dem alle i min hånd og prøvede forgæves at få det til at holde op. Jeg er lige gået ud af gymnasiet og det passer derfor måske meget godt med overgangen (og ikke mindst frygten) fra barn til voksen.
  Men det er som sagt en drøm jeg ofte drømmer. Jeg drømmer at jeg passer på ikke at røre mine tænder med tungen, for ikke at få dem til at løsne sig, men det ender altid med at de falder ud. Det har stået på i årevis. …

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Helene – måske det med at du passer meget ikke at røre tænderne handler om en forsigtighed omkring at acceptere at nu skal du “vokse op” og blive dig selv. At du ikke rigtig tør at vriste dig fri af “de gamle” – men det kan også handle om så meget andet. Måske også noget fysisk – skærer du tænder når du sover, eller har du paradentose? TILLYKKE med huen! Michael

   Svar
 58. Daana R Geisler

  Jeg drømte om at jeg taber mine tænder i nat. I min drømme kan jeg mærke at tanden er lige til at tage ud, så pille jeg den med tungen og den rykker sig. Så tog jeg den ud med fingerne. Og blev helt skræmt af det og tænker hvad sker der her. Så tænker jeg over om jeg skal også tage de 2 fortænder ud ovenpå. Så tog fat på dem i min finger og pille dem ud. Så kommer masser reserver over i 12 rækker kommer ud hvor de hænger som de små runde tyggegummernes itue som er rigtig lang og er klistre fast til pap. Og jeg sku selv vælge hvilken tand jeg skal bruge

  Svar
 59. Emilie

  Hej – Meget spændende blogindlæg!
  Jeg er NETOP vågnet op fra en drøm hvor jeg taber tænderne. Jeg har hidtil drømt det et par gange, men i øjeblikket er det sket to gange i træk.
  Min drøm starter altid med en anden form for drøm til at starte med – denne gang var jeg på telttur med min klasse (eller nogle andre) mener jeg (det er heller ikke så vigtigt for drømmen). Da jeg blev konfronteret med et eller andet begyndte det vante mareridt hvor jeg taber tænderne. Det føles nemlig altid på samme måde, og det er altid meget smertefuldt. Det føles som om mine tænder ikke kan være i min mund – de gør pokkers ondt, og min kæbe er altid helt “spændt ud” og altså ikke i stand til at lukke. Efter lidt tid i dette “helvede” bliver tænderne løse(stadig den meget smertefulde spænding i tænder og kæbe) og i drømmen i nat spyttede jeg samtlige tænder ud (med blod selvfølgelig) på køkkenbordet.
  Drømmen ender forresten tit med at jeg på magisk vis får mine tænder igen.
  Tror du det er et tegn på at jeg skærer tænder?
  Er 17 år

  Svar
 60. Emilie

  Hov. Glemte at nævne at mine tænder ofte bliver spyttet ud i små splinter også – og at jeg næsten har den samme “spænding” i tænderne når jeg vågner

  Svar
 61. Simone Mathiasen

  Jeg havde en meget ubehagelig drøm i nat, hvor mine tænder umotiveret faldt ud og knækkede. De raslede rundt i min mund og jeg var nødt til at spytte dem ud! Da jeg stod med dem i hånden forsøgte jeg desperat på at samle tandsættet, så jeg kunne få dem ind igen, men hele tiden var der noget der forhindrede at de lykkedes. F.eks. At jeg tabte dem på gulvet. At det kan have med en følelse af ikke at slå til i øjeblikket giver egentlig god mening for mig, da jeg har meget om ørerne bl.a. Mht. Studie, fritid osv.

  Svar
 62. Camilla

  Hej, jeg er en pige på 21 år.
  Jeg har i 6 nætter drømt om mine tænder falder ud.
  De første nætter, var hvor de alle sad løse og jeg begyndte at kunne spytte dem ud i hånden og der var blod og alt muligt + mine fortænder var trykket langt op, så jeg havde mega korte fortænder og der var noget med at jeg var taget til en fødselsdag hos min eks kærestes far, hvor min eks kæreste ville snakke med mig, men jeg kunne ikke snakke før jeg lige havde fået spyttet tænderne ud og fjernet blodet.
  De næste par nætter var hvor de bare sad løse og jeg havde svært ved at kunne snakke, fordi jeg kunne mærke de rokkede og så kørte jeg i bil og så kørte galt i min bil, men så lige pludselig havde jeg fået en ny bil jeg kørte hjem i. Kan ikke helt huske sammenhængen i det!
  Jeg kunne mærke smerten og det er ekstremt ubehageligt at drømme om! Synes det er mega mærkeligt, at jeg også drømmer om det hele 6 nætter i træk!
  Har læst nogle af de andre kommentere, men jeg ikke typen der føler mig mindre attraktiv eller noget i den stil overhovedet!
  Venlig Hilsen
  Camilla

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   Hej Camilla – prøv også at læse selve blogindlægget – det at tabe tænder kan handle om mange ting. Måske nogle af de andre ting (kæmper med at stå på egne ben/gøre dig fri af dine forældre, eller føler dig overvældet/stresset) kan passe på dig og det du oplever lige nu i dit liv.
   Bh Michael

   Svar
 63. Marie Louise

  Hej Michael
  Jeg sidder nu her 3 uger efter denne drøm har fundet sted, og jeg har glemt næsten alt om hvad der sker, jeg kan dog stadig mærke følelsen af at tabe mine tænder. jeg ved at jeg har drømt dette op til flere gange før og har ingen ide om hvorfor. Jeg ikke bare taber mine tænder, men de flækker ligesom, som hvis man masser ens tænder meget hårdt mod hinanden, nogle af tandresterne falder ud og andre bliver siddende for at falde ud lidt efter, jeg kan huske at jeg ikke turde åbne munden fordi jeg vidste at de ville falde ud lige om lidt. Når jeg så åbner munden falder de ligesom bare ud, de ligger og fylder i munden og jeg bliver nød til at spytte dem ud for ikke at sluge dem, jeg kan mærke mine gummer og følelsen af at have en løs rokketand hænger i mig. Det er forfærdeligt, jeg er generelt meget sart med mine tænder når det feks. kommer til den lyd en gaffel og en tallerken laver sammen, eller noget i den retning. Jeg husker at jeg forgæves prøver på at sætte tænderne på plads igen.
  Jeg håber du måske har en teori om hvad det kan være.

  P.s. jeg er 17 år og er lige startet på gym, kan det ha noget med det at gøre?

  Svar
 64. Brian

  Fantastisk…intet mindre end fantastisk.
  Jeg har drømt mange gange i den sidste tid at jeg tabte mine tænder, i drømmen er jeg bange for at bide sammen fordi tænderne er løse men det ender hver gang med at jeg får bidt sammen og de ryger ud.

  Jeg har for et halvt års tid siden mistet mit job og sidder netop med en følelse af ikke at slå til overfor min familie og ikke mindst mig selv, jeg er ikke længere “jægeren” der bringer mad hjem til bordet.

  Dernæst har jeg for nyligt fået beskeden fra min kæreste gennem 20 år at det ikke længere skal være os, og dermed skal jeg til at klare mig selv igen, lære at stå på egne ben.

  Så tror da fanden at jeg har “tabt” mine tænder så meget på det sidste.

  Svar
 65. Zenja Winther

  Drømte i nat: Efter et restaurantbesøg med min mand, knuses min højre kindtand, da jeg bider sammen. Den pulveriseres, og jeg bliver flov over det..kløjes lidt i tandstøv, men prøver at skjule det. Så går vi lidt videre, kommer forbi en boghandel, der vil jeg mærke efter på min kæbe, og mærker til min forfærdelse, at når jeg rører kæben, løsner alle kindtænderne sig. De begynder at ligge og rode rundt i munden og jeg har svært ved at skjule det og panikken breder sig; jeg vil have dem sat på plads igen og beholder dem i munden (noget, man gør med kropsdele, der falder af, for at de skal holde temperaturen) Jeg får fortalt det til min mand, med meget besvær. Alle tænderne ligger og roder rundt og det er svært at tale. Vi finder en tandlæge. Hun virker meget overrasket over, at det er ALLE tænderne, der er “gået fra” og forklarer, at det jeg har spist, har ødelagt nerverne i mine gummer, og derfor kan hun desværre ikke sætte dem på igen. Jeg står tilbage med et krater af de gamle tænders rødder. Og er helt paralyseret.

  Svar
 66. Cecilie

  Hej Michael spænende hjemmeside!
  Jeg kunne ikke lade værd med at spørge dig til råds.
  Jeg har de seneste par år, drømt en situation hvor pointen er den samme. Den stater typisk med at jeg laver noget socialt med venner/ familien og på et tidspunk står jeg foran et spejl og pludselig er mine tænder lyse og jeg kan ikke lade vær’ med at pille/vride tænderne ud. Jeg panikker hvergang men piller videre. Når tænderne er pillet ud, ved jeg ikke hvad jeg gør med dem i drømmen, de er der bare ikke længere. Jeg har boet selv de sidste 4-5 år så tænker ikke det er en såkaldt “løsrivelse fra barn til voksen” håber på din respons
  - mvh Cecilie

  Svar
 67. Simone

  Jeg er loge vågnet fra en drøm, hvor jeg taber mine tænder. Kan huske at jeg har drømt det nogle gange før..
  Jeg drømte min kæreste og jeg skulle op nord på, og stå på ski. Det var første gang jeg skulle prøve det.. Ligepludselig begynder mine tænder st løsne sig, og så falder de ud.. Jeg Kan huske at jeg i de andre drømme blev forskrækket/panikker over det, men ikke i denne her drøm. Nogle af tænderne var kæmpe store, og ville ikke engang kunne være i min mund. Jeg husker at jeg bliver ved med at stå og spytte tænderne ud i hånden.. Men når jeg bagefter mærker mig i munden, så er alle tænderne tilbage igen…

  Svar
 68. Josephine

  Hej Michael
  Jeg vågnede op lettere angst i nat efter en underlig drøm. Har du et bud på hvad der rører sig i mig? Here it goes:
  Jeg drømte at min kæreste Kenneth og jeg stod på en strand og så på windsurf stævne( min kæreste er professionel windsurfer) Bølgerne blev ved med at skylle ind over ham som havde vundet og som stod og hoverede på
  Vandkanten og somme tider stod han på en sten som en konge. Situationen havde en humoristisk stemning.
  Jeg spurgte Kenneth i drømmen om han var Ok at tabe til ham og det sagde han ja ja til.
  Senere gik vi mod afterparty og langs stranden (på stranden) var der en glasgang (stadig sand) hvor folk lå og havde sex (mest oralt) og vi valgte at gå hånd i hånd gennem dette område i stedet for at gå på den normale side af glasset. Der var oplyst på den gang vi gik på og folk der gik på den anden side, altså på stranden, gloede ind. Der var mørkt på stranden, men oplyst hvor vi gik. Vi var meget forargede over at se på disse folk, men gik igennem i stilhed. De mennesker der havde sex var utiltrækkende, skaldede, tykke, pølsedanskere.
  Da vi kom til festen gik vi op til første sal. Jeg havde cowboy shorts på. Da vi nåede derop fik jeg mange misundelige blikke fra piger der var vilde med Kenneth. En pige brokkede sig til en ansat på hotellet som dette også var (på et skisportsted) over at hun var sulten og ville have natmad. Men kvinden der arbejdede her fortalte at klokken var over 22 og der var altså for sent til mad nu.
  Vi tog elevatoren yderligere en etage op og der var mange mennesker. Jeg spillede pool med Kenneth og han skød alle kuglerne i, til stor beundring for tilskuere.
  Pludselig var jeg i en halvmørk lejlighed i Kbh hos min x kæreste fra folkeskolen. Jeg var der med min far som ikke kunne huske hvordan nikolajs (min x kærestes) far så ud, så jeg fandt et billede på min tlf og viste ham. Nikolajs mor var også i lejligheden og skulle bruge hjælp til et eller andet.
  Jeg hjalp dem med at komme til Kina (hvor det viste sig vi var til festen) så pludselig var jeg på hotellet igen sammen med Nikolaj og havde hans mor i røret, igang med at hjælpe hende. Hun begyndte at lyde en smule fuld.
  Jeg kiggede mod værelsesgangen i dette lokale hvor der var massere af festglade mennesker og poolbord. En gigantisk slange kom frem og en anden kvinde fra hotellet ville nu have alles opmærksomhed. Vi kiggede alle mod slangen der åbnede munden i vid gab. Vi var ikke bange, det var som et show.
  Jeg stod ved siden af en kvinde som jeg fortalte:”vidste du godt at slangens kæber nogle gange brækker når de skal åbne munden på vid gab?”
  Det viste sig at slangen ikke var ved at sluge et menneske, men ved at kaste et menneske op eller føde et menneske gennem munden. Mennesket var indhyllet i en form for gennemsigtig moderkage eller ligesom en sommerfugle puppe. Puppen blev også født op ad væggen. Da hun var kommet helt ud af munden på slangen kom hun ud af puppen, glad og “tadaaaa” agtig.
  Pludselig var jeg denne kvinde!
  Jeg gik ind på et værelse hos en lyshåret venlig studerende pige som lånte mig hendes håndvask. kiggede mig i spejlet, for noget var galt.
  Mine tænder var rådne. Det viste sig at der indeni puppen havde været noget balsameringsvæske der opløste kroppen. Mit tandkød var også rynket. Jeg lånte noget vand fra en plastikflaske ved siden af håndvasken og skyllede mine tænder flere gange men der var ikke noget at gøre. Hun var hjælpsom. Værelset var malet orange og der var lyst. Jeg tog fat i min højre side af øverste tandsæt og kunne pille alle tænderne ud i ét gebis, undtagen venstre fortand.
  Jeg var egentlig rolig, men ked af det. Tænkte på at jeg skulle skynde mig at få det ordnet inden min x kærestes mor kom.

  Svar
 69. Emilie

  Hej Michael.
  Spændende hjemmeside!

  Forleden drømte jeg om at ødelægge mine tænder. Mine fortænders emalje var ødelagt og pillet af hvor der til sidst var dentin tilbage og det var smertefuldt. Det gjorde stadig ondt da jeg vågnede op fra drømmen, og jeg kan se på mine tænder at jeg har skåret i tænderne, men det gør jeg ikke længere. kan det ellers betyde at på det tidspunkt jeg drømte om at miste emalje, skar jeg i virkeligheden i tænderne mens jeg sov?

  Det var vildt ubehageligt, og jeg græd meget i drømmen da jeg opdagede at jeg havde mistet emalje og tænderne lignede nogle der var ved at falde fra hinanden.

  Svar
 70. Maria Lykke

  Hej Michael.
  Jeg drømte en lidt mystisk drøm i nat som jeg godt kunne tænke mig at forstå… Håber du har tid og lyst til at læse den(-:O

  Jeg snakkede med min mormor om hendes hus hvor hendes søster havde boet tidligere. Hun fortalte mig at da hendes søster havde boet i huset var det bygget rigtig dårligt i kælderen så hun havde ikke tal på hvor mange fremmede der havde været i huset uden hendes søster havde vidst det. Jeg blev ret forfærdet over snakken men syntes alligevel at det var et tiltalende hus i fine gule og grønne pastelfarver men væggene/kælderen var altså bare ikke tætte. Mormor fortæller at nu, efter hendes søster er død har hun fået bygget huset ordentligt så der ikke kan trænge fremmede ind i huset. Jeg kan godt se at huset er mere tæt og robust men det har ikke de samme flotte farver. Det er mere mørkt og er lidt mindre tiltalende på en måde. Derefter er min mor, moster, mormor og jeg samlet og sludrer. Pludselig mærker jeg at min hjørnetand og tanden ved siden af er frygtelig løse og med et lille skub fra tungen ryger først hjørnetanden og så den anden tand ud. Jeg går i panik og kan ikke forstå at mine tænder falder ud og tænker at jeg har fået paradentose. Mor siger at det os er fordi jeg aldrig har børstet mine tænder ordentligt og at det altså ikke er nok at børste tænder en gang om dagen. Mormor er enig og moster siger at hun vil tage mig til lægen. Jeg kigger mig i spejlet og prøver at smile med tænderne og bliver enig med mig selv om at det lægger man ikke mærke til. Jeg tager nogle ski på og prøver at stå på ski ude på vejen men det går ikke helt godt da sneen er ved at smelte og der er store områder med asfalt. Jeg er ved at falde men husker teknikerne og bliver stående.

  Svar
 71. Freja

  Hej i nat havde jeg en drøm hvor mine tænder begyndte at bløde også falde nogle af dem ud og nogle var jeg nødt til at pille ud selv for at smerten væk. Da alle tænder var ude stod jeg med blod i gele munden og det løb ned af mig og jeg stod og kiggede på de tænder og jeg kørte min tunge over sårende og de var væk. Og da jeg vågnede kunne jeg stadig mærke smerten i mine tænder. Hvad kan det betyde?
  Hilsen Freja

  Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>