Mad / spise i drømme – hvad betyder det? (drømmetydning mad, spise, drikke, føde)

Drømmetydning mad. Mange drømmer at de spiser i drømme. I virkelighedens verden er føde jo næring for kroppen – i drømmenes verden er mad ofte et billede på psykisk næring; styrke, omsorg eller visdom/indsigt. Det vigtige er så i hvilken kontekst maden spises, og hvilken mad det er!

At spise/drikke i drømme som billede på psykisk næring/omsorg. Jeg drømte selv engang, at besøgte en del af min familie – og at jeg sad hos dem og fik et rigtig godt og nærende måltid. Når jeg kom hos denne del af familien havde jeg det godt og var glad. Der var ingen tvivl om, at når jeg var her, så var jeg i trygge hænder og mærkede kærlighed og omsorg. Drømmen var for mig meget tydelig ift. lige præcis aspektet med at spise i drømme som værende et billede på at “indtage” psykisk næring/omsorg.

På denne måde er det således også set, at folk som er i en positiv psykisk udviklingsproces drømmer, at de spiser næringsrige og velsmagende måltider – eller at forholdene de spiser under bliver bedre og bedre.

Forholdene der spises under. I forlængelse af dette er det derfor meget værd at bide mærke i forholdene man spiser under, og hvem man spiser med (hvis nogen). Dette kan nemlig være et stærkt billede på, hvorvidt der hvor man er i drømmen giver én gode (sunde) psykiske vilkår; om man trives eller mistrives.

Jung var meget optaget af moderens rolle (eller mere præcist, det “arketypisk moderlige”) ift. dette. Der er eksempler på, at drømme at man lever under næringsfattige kår i sine forældres hjem/sit barndomshjem, at man af sin mor/far serveres en sur karton mælk m.v. I begge tilfælde et billede på, hvordan opvækstvilkårene ikke har været særlig gode ift. den mentale udvikling, med mangel på omsorg/kærlighed.

___

Videnskaben har vist, at arbejdet med vores drømme kan føre til øget selvindsigt og bedre relationer til andre. Vil du høre hvordan du selv kan bruge dine drømme? Se mere om foredraget: Brug dine drømme!

___

Typen af mad og drikke. Det kan også være værd at bide mærke i lige præcis hvad det er du drikker/spiser. Fra gammel tid har man i overtro spist forskellige typer af kød – i håbet om at tilrane sig dyrets egenskaber. På denne måde kan det du spiser i drømme være et billede på hvad du lige nu i dit liv er i færd med at udvikle til at være en del af din egen adfærd og tænkning.

Yderligere er det igen interessant, om det er næringsrig eller næringsfattig kost. Altså hvorvidt det er “tomme kalorier” eller nærende (fiberrig/proteinholdig/vitaminrig) kost du spiser.

Eksempelvis kan du drømme, at du sidder hos en ven/veninde, og spiser et kilo matadormix (tomme kalorier). Aftenen før har du måske i virkeligheden netop besøgt ham/hende, og vedkommende har måske forsøgt at hjælpe dig i en svær situation – men du har kun mærket en meget midlertidig trøst; jeres samtale har mest af alt været overfladisk/intetsigende; du har med andre ord ikke fået særlig meget ægte (psykisk) næring/støtte med derfra.

Var dette blogindlæg ikke tilstrækkeligt, og har du brug for yderligere hjælp med tydningen af din drøm? Se Information om drømmecoaching.

Har du haft en spændende/”mærkelig” drøm omkring mad/det at spise? Del endelig ud i kommentaren.

Michael

NOTE: Drømmetydning er nogle gange en svær kunst. Når du arbejder med at tolke en drøm er det centralt at du i din tolkning virkelig føler dig “ramt” af den – at du virkelig kan mærke at “ja for pokker, det er lige præcis det det handler om!” Derfor er det slet ikke sikkert, at tolkningsmulighederne ovenfor rammer plet i din situation.

Interesseret i (dine) drømme?

I denne gratis e-bog får du 3 simple men vigtige trin ift. bedre at kunne forstå dine drømme. Du vil efterfølgende modtage mit nyhedsbrev med viden om drømme og drømmearbejde.

7 tanker om "Mad / spise i drømme – hvad betyder det? (drømmetydning mad, spise, drikke, føde)"

 1. mille

  Jeg har i nat drømt om, at jeg sad sammen med min veninde, som jeg har kendt i næsten 20 år og spiste forskellige former for råt kød. Da jeg lod mærke til, at det var helt forkert, var det
  svært for mig at stoppe med at spise. Jeg spiste og spiste, mens jeg tænkte, det ville gøre mig syg. Jeg tror, det er et udtryk for, at jeg ikke kan få nogen psykisk støtte fra min veninde, fordi hun selv har det dårligt og jeg altid skal hjælpe hende og ikke omvendt. Er der nogen, der ellers kan se noget i min drøm?

  Svar
  1. Michael Rohde Forfatter

   tak for din kommentar og din drøm! Din egen tolkning af drømmen virker ikke helt skæv. Jeg får med over 400 besøgende om dagen rigtig mange henvendelser via min hjemmeside, og jeg kan slet ikke følge med mere. Har du mulighed for det kan du komme til mit foredrag i København (http://dreamalive.dk/kurser/kursus-drommetydning/), og lære hvordan du selv kan arbejde med dine drømme. Husk også at skrive dig på min mailingliste ved at hente e-bogen på forsiden: http://www.dreamalive.dk – på denne måde får du løbende tips og tricks til et effektivt drømmearbejde.
   Bh Michael

   Svar
 2. Pia Hansen

  Hey…
  Jeg havde en drøm tidligere i dag, da jeg gik kold på sofaen.. :-)
  Kan ikke huske alt af drømmen, men det jeg husker mest, er at jeg går igennem noget halv vildt terræn, langs nogle togskinner, da jeg opdager et “forulykket” tog, hvor en del af vognene er røget af skinnerne, nogle er helt smadrede og de sidste er stadig på skinnerne… Jeg vælger at gå ind i toget for at se om der er mennesker derinde, men det er mennesketomt.. Til gengæld er det proppet med mad… ALT muligt mad.. Bagerbrød i alle afskygninger, varm mad, desserter.. Ja alt… Men jeg spiser ikke noget af det? Jeg har virkelig ingen ide om hvad det betyder? Håber på bare et lille kort svar…

  Svar
 3. Julia

  Hej Pia Hansen.
  Det kan være at det du har drømt kan betyde noget med at der er nogen der, ikke har det godt (toget) men det gør alt for at give dig det bedste, eller hjælpe dig. (Maden i en god vogn) du tager ikke imod hjælpen, og det kan være at det sårer den der prøver at give den. Det kan også være at der i virkeligheden er fokus på at den her person gør for meget for dig og glemmer at tænke på sig selv. (de laver for meget mad til dig :-P )
  Håber du kan bruge mit svar :-)

  Svar
  1. Pia

   Tusind tak Julia… Det virker som om du har ret… Jeg kan i hvert fald føre din tydning til mit eget liv, hvor jeg vidst må til at være lidt mere opmærksom på mine omgivelser… :-)

   Svar
 4. Line

  Hej – jeg havde en mærkelig drøm i nat.

  Jeg tog min kat med på McDonald, hvor jeg bad dem om at skære bagbenene af, og stege dem så jeg kunne spise dem. Jeg spiste dem og bagefter fik jeg det dog dårligt med det, og ville ønske at den stadig var i live.

  hvad kan det betyde? bliver jo helt bange for mig selv.. elsker min kat, er det største kattemenneske!

  Svar
 5. Hanne

  Jeg drømte noget mærkeligt. Jeg stod foran spejlet og lagde pludselig mærke til tre piercinger omkring kravebenet som jeg i drømmen havde glemt eksisterede, og som jeg aldrig har haft eller overvejet i virkeligheden. Jeg tog piercingerne ud for at rense dem (og undersøge dem). De var meget ulækre. Pludselig for jeg fat i et stykke knogle gennem et af hullerne. Jeg går lidt i panik og ringer til min kusine som er læge. Jeg kan mærke at knoglestykket mangler inde i kroppen. Mens hun er på vej begynder jeg at spise knoglestykket. Jeg synes først det er ok, men så bliver jeg bekymret for om det kan puttes ind igen og synes det er ulækkert. Min kusine fortæller at det ikke er så slemt at spise det, for det kan ikke reddes og så for jeg i det mindste mineraler.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>